Turista accidentata mortal in Bucegi

Turista accidentata mortal in Bucegi

0 151

Din nou neatentia si nerespectarea legilor nescrise ale muntelui au fost greu platite, ieri, de o turista.
Aceasta a murit dupa ce a cazut, ieri dupa-amiaza, intr-o prapastie din Muntii Bucegi, pe abruptul prahovean. Se pare ca fata, venita din Bucuresti, a cazut aproximativ 100 de metri, iar caderea i-a fost fatala.
Tanara urcase pe munte cu un grup de prieteni si ajunsesera in zona Creasta Vaii Albe din Muntii Bucegi. Turistii isi alesesera un traseu nemarcat in Bucegi, alegere nefericita si fatala. La un moment dat se pare ca turista s-a dezechilibrat si a cazut in gol, dupa ce s-a departat oarecum de grup pentru a admira peisajul. Caderea i-a fost fatala.
Colegii de drumetie au anuntat imediat Serviciul Salvamont, iar echipele de interventie au ajuns dupa aproximativ o ora la locul in care se aflau acestia. Din acel loc nu o puteau vedea pe tanara cazuta si nu-si puteau da seama daca aceasta mai este in viata si cat de grave ii sunt ranile.
De aceea salvamontistii au coborat in rapel pana la locul in care cazuse turista, dar nu au putut face altceva decat sa constate decesul.
Cadavrul a fost coborat de pe munte si, dupa examinarea de rigoare medico-legala, va fi predat familiei pentru cele crestinesti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.