Turist salvat din Muntii Faragaras de jandarmi si salvamontisti

Turist salvat din Muntii Faragaras de jandarmi si salvamontisti

0 389

Misiune de salvare reusita pentru jandarmii montani brasoveni. Ajutati de mai multi salvamontisti de la Salvamont Victoria, jandarmii de la Postul Montan de la Sambata de Sus au reusit sa coboare de pe munte un tanar care isi fracturase un picior in Muntii Fagaras

Misiune de salvare reusita pentru jandarmii montani brasoveni. Ajutati de mai multi salvamontisti de la Salvamont Victoria, jandarmii de la Postul Montan de la Sambata de Sus au reusit sa coboare de pe munte un tanar care isi fracturase un picior in Muntii Fagaras.
Barbatul se afla pe traseul care leaga varful Moldoveanu de Valea Vistea Mare insotit de un prieten, care a reusit sa il tina in viata pana la venirea salvatorilor.jandarmi montani4
Duminica dimineata, jandarmii montani din cadrul postului Sambata de Sus primeau un apel de la seful Formatiunii Salvamont Victoria, care se solicita sprijin in actiunea de cautare, salvare si acordare a primului ajutor pentru barbatul de 28 de ani din Constanta.
Salvatorii au ajuns la locul indicat dupa mai bine de 3 ore. Interventia a fost una dificila din pricina terenului accidentat si a zapezii foarte mari pe unele portiuni.
Traseul de coborare lung si accidentat a facut ca actiunea sa se finalizeze abia tarziu in noapte.
Duminica seara, la ora 21.30 barbatul a fost predat unui echipaj SMURD si transportat la spitalul municipal din Fagaras.
La actiune au participat 5 salvamontisti si 6 jandarmi montani.
Pentru actiune a fost solicitat si un elicopter SMURD care insa nu a mai decolat de la Targu Mures din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.