Turismul este blocat de noul cod fiscal!

Turismul este blocat de noul cod fiscal!

0 543
Impozitele pe care vor trebui sa le plateasca de anul viitor microintreprinderile si cei care practica meserii liberale vor pune pe butuci afacerile din turism. Asta cred liberalii brasoveni, care cer guvernantilor modificarea codului fiscal. Ceea ce n-ar trebui sa fie un efort pentru Cabinetul Ponta, care a modificat deja Codul Fiscal de 29 de ori.
Liberalii sustin ca reprezentantii mediului de afaceri brasoveni s-au plans ca viitorul cod fiscal va avea efecte negative asupra micilor intreprinzatori. Cea mai afectata ramura va fi cea a turismului, sustin liberalii brasoveni. O varianta propusa spre modificare este introducerea impozitului progresiv, spune Dragos David, membru al Comitetului Judetean Executiv al PNL: un impozit progresiv incepand cu 2016 o valoare mai mica si iar dupa 5 ani sa ramana la o valoare constanta, tocmai pentru a putea fi predictibila dezvoltarea agetilor in turism, restaurante, cafenele, baruri, hoteluri si toti agentii economici care-si desfasoara activitatea in acest domeniu.
In prezent, proiectul de Cod Fiscal prevede impozite mai mari pentru microintreprinderi, ceea ce va duce la desfiintarea a zeci de mii de firme, multe din domeniul turismului. Conform actualului proiect, la impozitare se va tine cont de suprafata societatii sau categoria orasului si nu de cifra de afaceri a firmei respective.
De la instalarea Guvernului Ponta, Codul Fiscal a fost modificat de 29 de ori, dintre care de 19 dati prin ordonanta de urgenta.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.