Turism sportiv la Dambul Morii

Turism sportiv la Dambul Morii

0 68

In perioada 13-15 iulie 2007, Asociatia de Turism „FLOARE DE COLT” Brasov sub egida Federatiei Romane de Turism Sportiv, organizeaza concursul de turism sportiv „TROFEUL BRASOVULUI”, editia a VI – a, in Masivul Piatra Mare, localizat in sudul depresiunii Brasov, in cadrul Carpatilor de Curbura. Tabara va fi amenajata in poiana aflata la Dambul Morii.


?


Programul evenimentului:


Vineri, 13 iulie 2007


– sosirea participantilor


– sedinta tehnica (dupa sosirea ultimului club);


Sambata, 14 iulie 2007


Ora 7.00: startul in probele de concurs;


Ora 22.00: proba culturala;


Duminica, 15 iulie 2007 –


Ora 10.00: festivitatea de premiere;


Ora 11.30: igenizarea zonei;


Ora 12.00: strangerea taberei si defluierea participantilor.


?


Regulamentul concursului


In cadrul concursului fiecare club poate intra cu maxim doua echipaje, alcatuite din 3 – 5 persoane. Pentru clasamentul general si pentru clasamentul F.R.T.S. va puncta un singur echipaj de club, dinainte stabilit.Acesta va intra si primul in concurs. Participantii la testele teoretice, orientare si alpinism, vor face parte obligatoriu din echipa de regularitate. Startul in concurs se va face in ordinea sosirii cluburilor in tabara.


Probe de concurs vor fi traseu de regularitate (durata 6 – 8 ore, diferenta de nivel de 1100 m); – orientare pe harta (2 persoane mixt – individual); teste teoretice (6 teste a cate 10 inrebari fiecare, 0 – 3 variante de raspuns); alpinism practic; sanitar practic (ARSURILE);


– cros montan; proba culturala. Ordinea probelor de concurs va fi prezentata la sedinta tehnica, vineri seara.


Echipajele trebuie sa aiba obligatoriu urmatorul echipament:


– individual: lanterna, fluier, pelerina de ploaie, bocanci cu talpa aderenta;


– echipaj: trusa de prim ajutor, busola, bidon de apa.


Lipsa orcarei componente a echipamentului se penalizeaza cu cate 100 puncte, in cadrul punctajului probei de regularitate.


?


Cai de acces


Tabara va fi amplasata in apropiere de Cabana hotel Dambu Morii situata la 300 m de soseaua nationala, kilometrul 157, pe partea dreapta a vaii Timisului, la altitudinea de 685 m. Principalele cai de circulatie sunt situate in lungul vaii Timisului: drumul national numarul 1 si calea ferata Bucuresti – Brasov, sectorul Predeal – Brasov, Latura nordica a masivului este marginita de drumul national numarul 1 A care se desface din drumul national numarul 1, strabate orasul Sacele si se indreapta spre Valenii de Munte, prin pasul Bratocea. In vest se afla drumul forestier din lungul Vaii Garcinului, care prezinta o ramificatie pe Valea Ramura Mica.


?


Contact organizatori:


trofeu@floaredecolt.org


www.floaredecolt.org


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.