Turism rural, traditional si ecologic de buna calitate in Brasov

Turism rural, traditional si ecologic de buna calitate in Brasov

0 172

Zonele care vor promova traditiile populare, care isi vor pastra specificul, vor avea cea mai mare cautare, atat pentru turistii straini cat si pentru cei romani, din 2007. Pensiunile care vor reusi sa oferi ceva autentic si zonele care vor promova traditiile romanesti, oferind insa tot confortul, vor avea cea mai mare cautare. Turistii vor, pe de o parte, bai si apa calda, dar, pe de alta parte, vor lapte proaspat de vaca, oua din curtea omului si mere din gradina.


?


In 2007 vor veni mai multi turisti straini in Romania si datorita faptului ca orasul Sibiu a fost ales in acest an capitala culturala europeana.


?


In 2006 s-au dezvoltat in Romania programele turistice rurale, in special cele de agrement la tara, cum ar fi plimbarile cu caruta sau traseele cu biciclete. Totodata, a crescut si numarul manifestarilor si festivalurilor specifice anumitor zone, cum ar fi Festivalul Sarmalelor, cel al Pastravului, al Clatitelor, Secerisului, al Pastramei si al Branzeturilor, care sunt deosebit de atractive pentru turisti.


?


Cele mai atractive zone pentru turisti sunt la oar actuala sudul Transilvaniei, cum ar zona Sibiului si a Brasovului (Bran, Moeciu), Bucovina, cu zona Neamt, si Delta Dunarii.


?


Din 2006 a inceput sa fie atractiva zona Carpatilor de Curbura, cu Vrancea si Buzau. In aceste zone s-a dezvoltat drumul vinului, mici companii care detin podgorii oferind degustari de vinuri in crame proprii. In 2007 vor fi promovate si nordul Olteniei si Banatul, pentru ca aceste zone au foarte multe puncte de atractivitate, manastiri si pesteri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.