Turism de shopping – o fita rentabila

Turism de shopping – o fita rentabila

0 97

Romanii sunt cunoscuti ca avand cele mai frumoase femei sau pentru diversitatea retetelor culinare. Lista ar putea continua cu inca cateva lucruri bune si foarte bune. Totusi romanii sunt si printre cei mai fuduli si mai fitosi. Marturie a acestor lucruri stau numeroasele masini de lux si exclusiviste care impanzesc sosele tarii, dar si mofturile in ceea ce priveste moda. Romanul care se imbraca din tara nu mai este trendy. Trendul spune ca trebuie sa ne imbracam din strainatate.
In continuare va prezentam cateva locatii in care romanii isi potolesc setea de shopping. „Mecca” shopingului european este, cu siguranta, Milano. Cand spunem Milano intelegem cel mai important oras din nordul Italiei, important centru economic, metropola a artei si culturii, dar si un paradis al produselor de marca. Recunoscuta ca una dintre capitalele modei, metropola Lombardiei este faimoasa prin casele de moda si magazinele cochete. Cel mai important loc destinat cumparãturilor este Quadrilatero d’Oro: Via Montenapoleone, Via Della Spiga, Via Santo Spirito, Via Borgospesso, Via Sant’Andra sau in renumita Galleria Vittorio Emanuele II din Piazza Duomo, considerata cel mai vechi shopping mall al lumii. Perioada reducerilor este ianuarie-februarie si iunie-iulie, discountul ajungand si pana la 90% la unele produse.
Orasul Metzingen se afla in sud-estul Germaniei, la aproape 30 de kilometri de aeroportul din Stuttgart, in splendida vale Erms. Aceasta veche localitate este renumita pentru vanzarile produselor direct din fabrica. Magazinele de desfacere, nu mai putin de 50 la numar, sunt situate intr-un decor ce caracterizeaza personalitatea orasului. Atractia principala o constituie reducerile mari (30-80%) la articolele unor branduri de renume.
In fine, Amsterdamul este unul din cele mai moderne orase din Europa – frumos, tineresc si relaxant, cu multe lucruri de facut si de vazut si oameni prietenosi. Tocmai aceste “ingrediente” fac din capitala Olandei un loc perfect pentru o “sedinta” de shopping. Pe stradutele inguste presarate printre canale se afla numeroase magazine, galerii de arta, buticuri, dar si restaurante si cafenele. Zona centrala este reprezentata de doua strazi (Kalverstraat si Leidsestraat) unde poti gasi produse cu preturi acceptabile. Hoofstraat este cea mai scumpa strada de cumparaturi din Amsterdam, aici se afla majoritatea buticurilor de lux care adapostesc branduri de renume.
Ar mai fi de spus ca adevarate afaceri sunt excursiile organizate in aceste locuri si, mai ales, faptul ca de cele mai multe ori aceste fite sunt rentabile, adaosul comercial din tara noastra fiind un pic mai mare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.