Tunel rutier spre Poiana Brasov

Tunel rutier spre Poiana Brasov

0 101

Brasovul nu are metrou, inca, dar se prefigureaza o lucrare de mare anvengura pe care o pregatesc constructorii in orasul nostru. Cu totii ne uitam uimiti spre zona rezidentiala care troneaza deasupra orasului nostru, numita sugestiv Bellevue Residence. Aceasta pare un proiect destul de indraznet, daca avem in vedere amplasamentul inedit pe care l-au ales constructorii, adica pe un deal din centrul Brasovului de unde vederea este pur si simplu «breathtaking?» (adica, de iti taie rasuflarea). Data livrarii este stabilita pentru octombrie 2009.


??????????? Ceea ce se pregateste in continuare este ceva chiar mai complicat. Municipalitatea a hotarat sa dea curs unui proiect elaborat inca din vremea comunismului, adica in anii ‘70, cand a aparut ideea crearii unui tunel rutier care sa lege drumul Poienii de strada Carierei.


??????????? Seful directiei tehnice, Atilla Radnoti, a explicat necesitatea construirii acestui drum?: ?Ar urma sa fie un tunel de 500 m, la o adancime de 10 m, care ar prelua autoturismele ce vin dinspre Sibiu si Pitesti. Astfel, s-ar descongestiona traficul rutier din municipiu, astfel incat soferii sa nu mai fie nevoiti sa intre in oras pentru a ajunge in Poiana”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.