TULPINA A/SOLOMON ISLANDS

TULPINA A/SOLOMON ISLANDS

0 112Aceasta este noua varianta de gripa. Ultimul racnet. Un derivat din vechile gripe de pana acuma, adica un nou partid politic al gripelor.


Tulpina se pare ca este mai inteleapta decat vechiturile de pana acuma, pentru ca a fost numita Solomon. Si A-ul din fata demonstreaza calitatea: gripa asta joaca in prima liga.


Nu-mi pot explica treaba cu ‘Islands’. Din descrieri si filme stiu ca in tara si insula asta polara ori iti ingheata asaul in tine, ori te termina dogoarea gheizerelor. Dar, in sfarsit … Si in politica dai peste unele fenomene inexplicabile.


Avand noi clima temperata, cu patru anotimpuri, doua mari si doua mici, se pare ca virusul acestei gripe se simte bine aici. De aceea Ministerul Sanatatii a distribuit si va mai distribui in tara vaccine antigripale, probabil dupa chipul si asemanarea sa.


Pentru Brasov au fost cerute si repartizate 50.000 de doze, care vor sosi in trei transe, venind de la Institutul Cantacuzino. Primele 16.000 de doze au fost predate medicilor de familie, care vor vaccine cu prioritate copiii, bolnavii cronici si batranii bolnavi.


A doua transa va imuniza copiii si batranii din camine si persoanele expuse riscului de imbolnavire.


A treia transa va sosi dupa ce se termina gripa si va fi folosita de supravietuitori.


Interesant? mi se pare faptul ca anumite responsabilitati sunt pasate intre Ministerul Sanatatii si Casele de Asigurari de Sanatate. Cica ministerul se ingrijeste de tipul de vaccine si numarul vaccinarilor, iar casele de sanatate sunt cu decontatul. E clar. Sa vedeti ce balubeala o sa iasa !


Intre timp farmaciile iti ofera tot felul de vaccinuri din import care te usureaza de peste 30 lei/doza.


Daca ai familie numeroasa si retributie modesta, ai doua solutii: ori iti imunizezi familia sarind trei saptamani peste masa de pranz, ori te folosesti de selectia naturala pentru reducerea numarului de imunizari.


Maine am de gand sa ma duc la medical meu de familie, caci sunt si batran, sunt sic opt de bolnav si am mintea de copil.


Oare ma va vaccina gratuit?


?


Dan Bota?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.