Tulcea – start de sezon in Delta

Tulcea – start de sezon in Delta

0 94

Turistii care doresc o vacanta activa pot participa la Turul Deltei in canoe.
Programul, care dureaza intre 7 si 14 zile, este derulat de doua agentii de turism, acesta fiind unul din cele doua programe eco-etichetate in Delta Dunarii de catre Asociatia de Ecoturism din Romania.
Turul Deltei in canoe poate presupune deplasarea pe o distanta de aproximativ 20 de kilometri pe zi, canoele fiind de doua persoane, foarte stabile si usor de manevrat chiar si de cei neinitiati.
”Peste 80% din program se desfasoara in aer liber. Se innopteaza in corturi, se gateste langa corturi. Traseul se stabileste in functie de nivelul apei si mergem intotdeauna pe curentul apei, astfel incat turistilor sa le fie usor. Ideea acestor tururi este de a vizita Delta si nu de a deranja natura, mai ales ca avem un mijloc de deplasare care este ecologic 100%”, a declarat unul din agentii turistici care organizeaza turul Deltei in canoe, Tiberiu Tioc.
Punctul forte al programului, potrivit sursei, consta in observarea coloniilor de pasari.
Cele mai mari probleme constatate pana acum in derularea programului sunt ambarcatiunile care circula cu viteze foarte mari pe canalele Deltei si deseurile.
”Alegem in special trasee care cuprind zone in care posibilitatea de a intra cu barca cu motor este foarte redusa, pentru ca in Delta Dunarii una cele mai mari amenintari este reprezentata de barcile care circula necontrolat, cu viteze foarte mari. Din pacate, asta este sentimentul pe care il are turistul roman pentru Delta Dunarii. Atunci cand vine aici, pentru el este foarte important sa mearga cu viteza. O a doua mare problema o constituie gunoaiele. Sunt tone de plastic care se vad mai ales acum, cand apa incepe sa se retraga si este incredibil cat de multa mizerie este lasata in urma de turisti”, a afirmat Tiberiu Tioc.
Tururile Deltei in canoe, potrivit sursei, vor incepe, in acest an, la finele lunii iunie si se vor incheia, cel mai probabil, in septembrie, atunci cand vremea se raceste.

Sursa: Agerpres

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.