TUI si turismul romanesc

TUI si turismul romanesc

0 179

Romania nici macar nu stie care ii sunt punctele tari cu care poate intra in competitie cu alte tari si va mai dura cativa ani pana cand isi va rezolva problemele care ii afecteaza turismul, a declarat agentiei MEDIAFAX Detlef Hohne, director in cadrul grupului TUI pentru Maroc, Bulgaria si Romania.
„In 2006, cand a decis sa nu mai opereze in Romania, grupul TUI a lasat timp autoritatilor si hotelierilor sa-si faca un plan de revigorare a turismului. Oricum, si in anii in care am operat aici, n-a existat un parteneriat intre noi si Romania, in sensul adevarat al cuvantului, cum avem cu alte tari”, a declarat Detlef Hohne, prezent la Targul de Turism al Romaniei, care se desfasoara in perioada 23-26 octombrie la complexul Romexpo din Bucuresti.
El afirma ca in cazul unui parteneriat, atat riscul de neocupare a curselor charter, cat si promovarea destinatiilor pe pietele din care se urmarea atragerea turistilor trebuiau impartite intre Romania si TUI, insa Romania nu a participat cu nimic.
In urma cu doi ani, grupul TUI, cel mai mare turoperator din lume, a renuntat sa mai aduca turisti in Romania si a scos din cataloage destinatiile din Romania, nemultumit de conditiile de cazare, preturile mari practicate de hotelieri, de zgomotul si lipsa curateniei din statiuni.
„Romania doar astepta ca TUI sa trimita turisti si hotelurile sa incaseze banii. TUI asteapta un semnal din partea Romaniei, dar trebuie sa fie la fel de buna ca alte destinatii. Romania nici macar nu stie care ii sunt punctele tari cu care poate intra in competitie cu alte tari”, a adaugat directorul de la TUI.
El crede ca unul dintre cele mai importante obstacole in atragerea turistilor straini il constituie imaginea nefavorabila pe care o are tara.
„Corectarea imaginii trebuie facuta printr-un branding adecvat, si trebuie rezolvate si problemele infrastructurii. Si capitolul food & beverage din statiunile romanesti este deficitar. Perceptia turistului german este ca mai bine ar trimite banii prin posta si n-ar mai veni deloc in Romania. Nu am reusit sa identificam un loc din Romania in care serviciile sa-l poata face pe turistul strain sa-si doreasca sa se intoarca. Dar Romania nu are nevoie doar de un singur astfel de loc, ci de mult mai multe”, a mai spus Detlef Hohne.
Oficialul TUI a adaugat ca se asteapta ca in decurs de doi-trei ani sa fie rezolvate o parte din probleme, caz in care turoperatorul german ar putea reveni pe piata romaneasca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.