Tudorel Toader menținut ministru cu o Opoziție fără vlagă, fără cvorumul și...

Tudorel Toader menținut ministru cu o Opoziție fără vlagă, fără cvorumul și fără PSD în plen!

0 69

Opoziția fără vlagă și fără cvorumul – PSD să nu participat la vot

Ministrului Justiției, Tudorel Toader, rămâne în funcție pentru că deputații PSD nu au participat la votul moțiunii. Decizia s-a luat în ședința de grup a social-democraților.
Conform informațiilor din interior, în timpul discuțiilor, Lia Olguța Vasilescu a susținut neparticiparea la vot, iar Florin Iordache a reluat criticile la adresa lui Tudorel Toader. Cătălin Rădulescu a spus că Toader sfidează PSD. În final, Dragnea a propus ca PSD să nu participe la vot și să lase opoziția să facă cvorumul.
Până la urmă ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum după ce nici deputații ALDE nu au venit în sală, iar o parte importantă din semnatarii moțiunii au lipsit din sala de plen. Conform procedurilor votul urmează să fie reprogramat.

Tudorel Toader

La finalul ședinței Liviu Dragnea a declarat că PSD a luat decizia să dea o șansă opoziției să arate că au suficiente voturi ca să își treacă moțiunea. „PSD nu își reglează problemele cu mâna Opoziție. PSD nu putea vota o moțiune plină e minciuni. La o dată ulterioară se va discuta de moțiune, dar trebuie să avem o discuție împreună cu premierul și Tudorel Toader. Există o stare de nemulțumire pe care nu avem de gând să o ascundem pe care o vom rezolva săptămâna viitoare într-un fel sau altul”, a declarat Dragnea.
Cătălin Rădulescu: Toader nu a dat ordonanțe pe care PSD le-a cerut, are agendă proprie

Mulți PSD-iști nemulțumiți de presatția ministrului Tudorel Toader
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu spune că deputații PSD au decis să nu participe la vot nemulțumiți de prestația lui Tudorel Toader, care nu a dat mai multe ordonanțe cerute de partid, a făcut modificări la OUG 7 așa cum a vrut, fără a se consulta, și a pus partidul într-o situație neconfortabilă. El a precizat că se va discuta în coaliție și se va decide dacă Toader mai are sau nu susținere pentru a rămâne la conducerea Ministerului Justiției. „A dat ordonanțe pe care nu le-a discutat, ne-a pus intr-o situație neconfortabilă. (…) A făcut modificări fără a se consulta cu noi, nu a dat mai multe ordonanțe pe care noi nu le-am cerut, de exemplu nu a dat ordonanța care permite revizuirea sentințelor. Tudorel Toader își face agenda proprie”, a afirmat Rădulescu.

Deputatul PSD Florin Iordache l-a atacat dur pe Tudorel Toader, la dezbaterea moțiunii opoziției împotriva ministrului Justiției, Iordache reproșându-i lui Toader că schimbat din OUG 7 articole pe care nu ar fi trebuit să le modifice și că dă lecții la televizor, în loc să aibă dezbateri cu cei din sistem, așa cum a făcut Viorica Dăncilă, care a dezamorsat criza din justiție. El i-a cerut lui Toader să spună astăzi și aici când va da Ordonanța de Urgență pentru prevederile din Codurile penale declarate neconstituționale de Curtea Constituțională.

Florin Iordache

Florin Iordache a vorbit în numele grupului PSD și i-a cerut lui Toader să răspundă la câteva întrebări punctuale, una dintre ele fiind de ce vrea să transforme în direcție Secția de anchetare a magistraților.
Iordache i-a reproșat lui Toader că a adoptat OUG 7 fără să se consulte cu asociațiile magistraților, iar din noua ordonanță care modifică OUG 7 a eliminat ce nu trebuia. El a exemplificat cu articolul 57, care interzicea delegările pe funcții la parchete: „A fost o greșeală că ați abrogat art 57. O să ne trezim, daca nu clarificați, că exact cum e la DNA, să nu avem șef de secție, va fi și la alte parchete, Va fi o perpetuare”.

Deputatul PSD a avut și o recomandare pentru Toader: „Am câștigat în Parlament pentru că am reușit să așezăm la aceeași masă și puterea, și opoziția, și asociațiile magistraților (…) Domnule ministru, înainte de a da lecții la televizor, ar fi trebuit să procedați ca doamna Dăncilă, care a inițiat consultări cu magistrații și a dezamorsat criza din justiție”.
„Domnule ministru, am luat voturi să fim la putere ca să ne îndeplinim ce am promis – o justiție în slujbă cetățeanului, ca să nu mai fie abuzuri. Avem o decizie și am stabilit de peste două luni cu privire la articolele constituționale din codurile penale. Aveți obligația să ne spuneți azi și acum când veți da ordonanța. Sincer, domnule ministru, am înțeles că tot ce ați făcut dumneavoastră e bine, iar ce e rău e în Parlament. Eu aș spune nu, pentru că noi aici am ascultat pe toata lumea, inclusiv opoziția. Luați exemplul doamnei Viorica Dăncilă – ascultând pe toată lumea, putem avea niște legi mai bune”, a spus Iordache.
Concluzia deputatului PSD: „Când consideri că ai greșit, fie îți dai demisia din funcția de ministru, fie ești remaniat”.
Tudorel Toader: Am înțeles că îndemnurile dvs vor să mă provoace mai mult la un angajament public, ceea ce nu voi face

Tudorel Toader, întrebat despre demisie
Întrebat cum comentează aducerea în discuție de către Florin Iordache a remanierii, Tudorel Toader a afirmat că dacă se va hotârî acest lucru va „respecta decizia luată”.
„Dacă se va hotârî remanierea mea voi respecta decizia luată urmând procedurile legale și îmi voi îndeplini obligația până în ultimul minut, când apare în Monitorul Oficial numele următorului ministru”, a răspuns acesta.

„S-au făcut doi ani de când sunt ministru, e o experiență interesantă, am valorificat cunoștințele pe care le-am avut ca judecător constituțional, mi-am îndeplinit obligațiile de ministru – vă asigur – cu bună credință”, a mai spus el.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.