Tudor Gheorghe – La margine de imperii!

Tudor Gheorghe – La margine de imperii!

0 69

Tudor Gheorghe revine in atentia publicului cu un nou spectacol intitulat „La margine de imperii”, care va fi inclus intr-un turneu ce va cuprinde 18 orase ale tarii.
”Premiera va avea loc, luni, in sala Teatrului National din Craiova. Ca oricare dintre spectacolele mele, este un spectacol debusolant. El face parte din categoria spectacolelor mele din ultima vreme, care ies din sfera showbiz-ului si sunt indreptate spre accesul de cultura. E un spectacol de restituiri muzicale si poetice de exceptie. Este vorba de muzica si poezia din Bucovina perioadei 1900 – 1912. Toate cantecele sunt necunoscute publicului si chiar specialistilor. In spectacol voi fi aproximativ 30 de cantece”, a declarat pentru ROMPRES, Tudor Gheorghe.
Cunoscutul actor si interpret a tinut sa precizeze ca „La margine de imperii” este un spectacol dedicat Bucuvinei, singura regiune din tara care, in trecut, s-a aflat, pe rand, sub stapanirea mai multor imperii.
Muzica lui este mai putin cunoscuta, ea fiind culeasa si prelucrata dintr-o carte aparuta doar in limba germana, in 1938, care are 530 de partituri muzicale si versuri din Bucovina de la inceputul secolului trecut.
Turneul national al lui Tudor Gheorghe va avea loc in perioada 24 martie-23 aprilie si va cuprinde orasele Craiova, Targoviste, Piatra Neamt, Suceava, Botosani, Iasi, Bacau, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Bucuresti, Targu Mures, Cluj-Napoca, Baia-Mare, Oradea, Timisoara, Alba si Sibiu. Spectacolul de la Bucuresti, din 11 aprilie, are loc la Sala Palatului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.