Tudor Gheorghe canta la Brasov

Tudor Gheorghe canta la Brasov

0 105

Tudor Gheorghe isi doreste, la Brasov, sa ofere iubitorilor de vechi melodii lautaresti, un spectacol de zile mari, purtand genericul „Mahalaua, Mon Amour”.
Este vorba de melodii uitate, ba chiar izgonite, de racnetele contemporane care nu pot fi, in niciun caz, declaratii de iubire sau durere cum sunt cele ce doreste sa le interpreteze marele trubadur craiovean, Tudor Gheorghe. El a ales unele dintre cele mai frumoase cantece lautaresti care s-au pastrat de-a lungul timpului si care mai puteau fi auzite prin pitorestile gradini de vara ale carciumioarelor de cartier din Bucuresti, pe sub bolte de vitza si in arsita domolita de inserare, pana pe la sfarsitul anilor ’60 ale secolului trecut
Spectacolul isi propune sa readuca la viata, intr-o maniera inedita, importanta si valoarea, dar si parfumul dulce si inegalabil, de neintalnit in alte parti pe lumie, ale muzicii lautaresti vechi. El cuprinde piese din repertoriul celor mai cunoscuþi interpreti ai muzicii lautaresti vechi, precum Anton Pan, Zavaidoc, Faramita Lambru, Romica Puceanu sau Dona Siminica.
In cadrul turneului sau prin cele mai importante orase din tara, Tudor Gheorghe concerteaza astazi, 18 mai, la Brasov. Spectacolul va avea loc pe scena teatrului „Sica Alexandrescu”, incepand cu orele 19.00.
Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a teatrului, la pretul de 50 lei. Cam scump, dar face. Este dorita prezenta cator mai multi tineri, pentru ca si ei sa cunoasca inalta valoare a sufletului romanesc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.