„Troitele din Scheii Brasovului – Marturii ale timpului”

„Troitele din Scheii Brasovului – Marturii ale timpului”

0 1884

Agentia Metropolitana Brasov a decis sa valorifice patrimoniul cultural reprezentat de troitele din Schei. Asa a aparut proiectul „Troitele din Scheii Brasovului – Marturii ale timpului”, menit sa ofere brasovenilor posibilitatea de a vizita aceste monumente

Agentia Metropolitana Brasov a decis sa valorifice patrimoniul cultural reprezentat de troitele din Schei. Asa a aparut proiectul „Troitele din Scheii Brasovului – Marturii ale timpului”, menit sa ofere brasovenilor posibilitatea de a vizita aceste monumente si de a cunoaste cat mai multe despre evenimentele care se petrec de-a lungul anului in aceste locuri. Valoarea totala a proiectului este de peste 71.000 de lei.

Din cele 50 de troite care se regasesc in cartierul brasovean Schei, 15 sunt incluse pe Lista Monumentelor Istorice din Brasov si pe Lista Patrimoniului Cultural National. Pe langa vechime si frumusetea executiei, troitele sunt locurile in care se desfasoara cele mai multe evenimente ale junilor. Pentru ca brasovenii si turistii sa poata vizita aceste troite si sa afle cat mai multe despre istoria lor se vor stabili trei trasee turistice pietonale si pentru biciclete si vor fi amplasate trei panouri de informare turistica.troite2

Reprezentantii Agentiei Metropolitane Brasov au gandit cate un traseu care sa acopere troitele din fiecare parte a drumului principal care desparte cartierul Schei in doua si un alt traseu care sa faca legatura intre cele doua.

Pentru parcurgerea unui traseu sunt necesare aproximativ doua ore, cu tot cu pauzele la fiecare din troite. Fiecare dintre trasee va avea o culoare proprie care va fi aplicata pe troturare sau, in zonele in care traseul trece pe langa munte, pe copaci sau pe stanci. Vor fi tiparite harti in romana si engleza cu cele trei trasee si cu explicatii legate de evenimentele care au loc la fiecare troita si perioada in care se petrec aceste evenimente.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.