Troitele din Schei au doua moase

Troitele din Schei au doua moase

0 62

Dupa mai multe declaratii despre suspendarea traficului, podul de la Zizin a fost, in sfarsit inchis. Din pricina putinului timp ramas pana la alegeri, decizia inchiderii n-a fost usor de luat de catre municipalitate. In hotararea primarului Scripcaru, anuntata de ceva vreme dar pusa in practica abia cu doua zile in urma, au intrat in conflict necesitatea incontestabila a inchiderii unui obiectiv devenit periculos in exploatare si disconfortul considerabil provocat riveranilor, dar si celor ce tranzitau regulat zona. Codeala primarului – de a face anuntul, dar mai ales de a inchide efectiv podul – era alimentata de riscul de a pierde capital electoral taman in ajunul alegerilor, prin deranjul pe care urma sa-l provoace decizia inchiderii.
In cele din urma a biruit preocuparea pentru siguranta traficului. Podul a intrat deja in febra refacerii din temelii, decizie absolut necesara in conditiile in care constructia ameninta sa se prabuseasca in orice clipa. Constructorii de acum 30 de ani ai podului ar merita macar intrebati cum de n-au introdus armatura de fier beton in structura superioara si au preferat sa toarne asfalt simplu in rosturile structurii de chesoane.
Ca sa mai atenueze disconfortul creat de scoaterea podului din circuit vreme de sase luni, cat este termenul de finalizare al constructorului, primarul Scripcaru a anuntat ca obiectivul va fi redat traficului in trei luni. Un termen indraznet, care are si avantajul de a fi verificat abia dupa alegeri, cand edilii isi pierd de regula interesul pentru promisiunile facute.
Daca la podul de Zizin primarul a fost impartit intre preocuparea pentru imagine si interesul pentru siguranta, la troitele din Schei n-are de ce sa stea pe ganduri. Dar va da peste seful judetului. Care se lauda ca se apuca in curand – pana la alegeri, in orice caz – de reabilitarea a zece troite. Minunata treaba. Chiar dublu minunata, pentru ca si Consiliul Local a alocat fonduri pentru refacerea tuturor celor 38 de vestigii scheiene.
Nu se poate anticipa cum se va termina forfota municipala si judeteana in jurul bietelor troite, unele dintre ele cazute rau in paragina. Poate vor decide restauratorii care nume – Scripcaru ori Cancescu – va fi mai usor de sapat in piatra scheiana, intru amintirea urmasilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.