,,Trofeul Râşnov” deschide sezonul în Campionatul Național de Viteză în Coastă :...

,,Trofeul Râşnov” deschide sezonul în Campionatul Național de Viteză în Coastă : 86 de mașini vor fi prezente la start

0 459

Ediţia 2016 a Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop va debuta, la fel ca în anul precedent, cu ,,Trofeul Râşnov”. În weekend-ul 23-24 aprilie, drumul ce leagă Râșnovul de Poiana Braşov va găzdui una dintre cele mai populare etape ale campionatului, 86 de concurenţi urmând să fie prezenți la start. Cei trei actori principali ai competiției vor fi prezenţi la startul ,,Trofeului Râşnov”. Campionul en titre, Paul Andronic, s-a despărţit de maşina cu care a concurat în ultimii şase ani, urmând să piloteze pe Valea Cetăţii un Mitsubishi Lancer EVO VI. Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer EVO VIII), cel care s-a duelat anul trecut cu Andronic până în ultima etapă, îşi doreşte să fie şi în acest an la Râşnov, la fel ca în 2015, cel mai rapid pilot al grupei H. Unul dintre favoriţii spectatorilor, Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer EVO VIII), revine în campionat după ce a ratat finalul sezonului trecut în urma accidentului de la Câmpulung. Oricare dintre cei trei poate să îşi adjudece victoria în Trofeul Râşnov, lunga pauză competiţională dându-le tuturor prilejul să îşi dezvolte materialele de concurs.

Traseul întrecerii are o lungime de 4 km, diferenţa de altitudine dintre start şi sosire fiind de 257 de metri. Sâmbătă, 23 aprilie, sunt programate 3 runde de recunoaşteri şi trei manşe de antrenamente cronometrate, în urmă cărora se va stabili ordinea de start în concursul de a doua zi. Dimineaţa zilei de duminică, 24 aprilie, include încă două runde de recunoaşteri, urmând ca Trofeul Râşnov să fie decernat în urma celor două manşe de concurs programate să înceapă la 12,45, respectiv, 15,15. În ziua de duminică, circulaţia publică va fi deschisă în intervalul 12,00 – 12,30, pentru a facilita accesul spectatorilor pe traseu.

Restricţii de circulaţie în weekend intre Râşnov şi Poiana Braşov

Cu ocazia desfășurării Trofeului Râșnov, prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2016, circulația rutieră va fi restricționata pe drumul ce leagă orașul Râșnov de stațiunea Poiana Brașov.

Traficul rutier va fi restricționat pe DN1E, sectorul km17 (Poiana Brașov) – km22 (Râșnov) astfel: 

– sâmbătă, 23 aprilie 2016 – în intervalul orar 08:30 – 19:00

 – duminică, 24 aprilie 2016 – în intervalul orar 08:30 – 12:00, respectiv 12:30 – 19:30.

Intervalul de 30 de minute de duminică în care circulația rutieră este deschisă are loc înainte de punctul culminant al întrecerii, disputarea celor două manșe de concurs. Cei care vor să ajungă în Poiana Brașov în acest weekend pot folosi ruta alternativă, cu plecare din municipiul Brașov.

Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.