Trofeul „Chemarea Muntilor”

Trofeul „Chemarea Muntilor”

0 55

A treia etapa a Campionatului National al Cluburilor de Turism se va desfasura, in perioada 16-18 mai, la cheile Rasnoavei, pe Masivul Postavaru. Sub auspiciile Clubulului pentru Protectia Naturii si Turism Brasov, etapa campionatului este importanta in obtinerea trofeului „Chemarea Muntilor”. Concursul este deschis tuturor asociatiilor de turism din tara afiliate sau nu Federatiei Romane de Turism Sportiv. Tabara de corturi va fi amplasata in Poiana Inului, la 2 km dupa Cheile Rasnoavei.

Probele de concurs
Concursul va avea doua probe: Proba de regularitate si testele teoretice. Proba de regularitate va consta in parcurgerea unui traseu montan dificil, care se va desfasura timp de 6-7 ore, iar cea teoretica va fi compusa din zece intrebari tip grila din domeniile: zona de concurs, meteo, prim ajutor, flora si fauna, alpinism, ecologie. Echipajele vor fi formate din minim 3 membri, maxim 5, obligatoriu mixt.
Vor mai exista o proba de alpinism, una de prim-ajutor practic (tematica: fracturile), cros montan, orientare, o proba cultural-artistica, ce va consta din 2 cantece, imnul clubului, poezie si umor, precum si o proba surpriza.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.