Trofee la Gaudeamus 2009

Trofee la Gaudeamus 2009

0 57

Agentia Nationala de Presa AGERPRES a castigat Trofeul Presei pentru sectiunea agentii de presa, duminica seara, la Gala de inchidere a celei de-a XVI-a editii a Targului International Gaudeamus – Carte de Invatatura.
Ca in fiecare an, Gaudeamus a acordat, in ultima zi a Targului, traditionalele Trofee ale Presei, printre premianti regasindu-se si cotidianul ‘Evenimentul zilei’, la sectiunea publicatii, postul Europa FM (radio), postul TVR Cultural (TV) si HotNews.ro (sectiunea on-line).
Gaudeamus 2009 a fost deschis pe 25 noiembrie, in prezenta primului ministru in exercitiu, Emil Boc, a ministrului interimar al Culturii, Theodor Paleologu, precum si a lui Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucuresti, alaturi de Henri Paul, ambasadorul Frantei la Bucuresti, si de Maria Toghina, presedinte director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR).
Gaudeamus 2009 s-a desfasurat in perioada 25-29 noiembrie in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo si este organizat anual, din 1994, de SRR.
Evenimentul, ajuns la cea de-a XVI-a editie, este in prezent un reper al pietei de carte din Romania, fiind inclus de Comisia Europeana in calendarul Anului European al Creativitatii si Inovarii, in semn de recunoastere a anvergurii si standardelor sale.
Programul actualei editii a targului a cuprins peste 530 de manifestari dedicate cartii, cu 130 mai multe decat cele organizate in editia de anul trecut.
Timp de cinci zile, la targ au fost prezenti 385 de expozanti, reprezentand cateva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial si educational: edituri romanesti – 40%, edituri straine cu stand propriu, in stand national sau reprezentate la targ de agentii de difuzare romanesti – 32%, institutii de invatamant – 7%, restul expozantilor fiind agentii de difuzare de carte romaneasca si straina, firme multimedia, asociatii profesionale, centre culturale, ONG-uri.

Editia 2009 a Targului a beneficiat de aproximativ 107. 000 de vizitatori, iar in postura de Presedinte de onoare s-au aflat Ana Blandiana, Nicolae Manolescu – presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, academicianul Nicolae Breban, academicianul Adam Puslojic si Maria Toghina – Presedinte Director General al Radio Romania.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.