Tristeţi finanţiste: şeful adjunct de la ANAF Braşov Ţibrea câştigă cu sudoare...

Tristeţi finanţiste: şeful adjunct de la ANAF Braşov Ţibrea câştigă cu sudoare zeci de milioane de lei prin contractele făcute cu statul.

5 1163

În emisiunea „Dosar de politician” cetăţeanul Silviu Mânăstire spunea în 2015 la emisniunea referitoare la: ,,Contractele șefului direcției regionale a Finanțelor Publice, Vasile Țibre. Tunuri de milioane de euro.” despre încă actulul Director Executiv de la Inspecţie Fiscală a D.G.R.F.P Braşov acest fapt: ,,Astăzi vorbim despre o familie de bogătași tocmai de la Brașov. Povestea îl are în centru pe Vasile Țibre, directorul executiv al direcției regionale a finanțelor publice, mai exact, cel care îi conduce pe toții agenții care verficiă activitatea firmelor.
Țibre este prieten cu baronul PNL Aristotel Căncescu, cu șeful PSD Brașov, dar și cu primarul Brașovului, George Scripcaru.
Soția lui Țibre, Angela Țibre și fiul său Florin dețin societatea de construcții de drumuri Euro Strada SRL. Ca orice firmă care asfaltează, Euro Strada SRL are contracte directe cu Statul. E vorba despre contracte de peste 35 de milioane de euro în ultimii 7 ani.
În 2011, primarul Brasovului, baronul George Scripcaru a îmbogățit și el familia Țibre cu un contract de circa 5 milioane de euro destinat reălizarii unor drumuri de acces în oras.
Domnule ministru Vâlcov, trimiteți corpul de control la Brașov, că directorul Țibre a luat-o razna și îl paște un dosar la DNA!
” Doar un citat.

Ceea ce nu a spus ziaristul amintit ţine de contractele exacte al şefului şi acum de la Finanţe Braşov, Ţibrea.
Mai clar despre faptul că prin negociere fără anunţ de participare a câştigat cu autoritatea contractantă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA în perioada 2014-2015 pe baza a cinci contracte sumele de
* 600.941 lei,
* 879.494 lei,
* 992.753 lei,
* 882.882 lei,
* 6.897.360 lei.
Tot în aceaşi perioadă cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov a obţinut suma de 1.127.280 lei şi tot în 2014 ,,modesta” sumă de 8.654.720 lei de la Primăria Braşov aflată atunci ca şi acum în subordinea şi coordonarea directă a lui George Scripcaru.
Prin firma Euro Strada SRL, unde şoţia dânsului, Angela Ţibre, deţine 51% din acţiuni. Restul de 49% deţine bietul şef de la finanţe (acționar minoritar).

Despre zecile de milione de lei luate până anul acesta – atât de anterior menţionatul Vasile Ţibre cât şi soţia sa care îi este asociată în cele 15 firme pe care le coordonează direct sau indirect – vom continua să vă povestim în ediţiile viitoare.

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Aveți grijă cu comentariile că asta cu valizele lui de malai, nu știi pe cine mai unge, va afla și va face felul, că e ăla… gol.

  2. Omul sfidează, e puternic, are susținere, ” e omul perfect”, are prieteni perfecți, e „potent” intimidează, amenință, belește, jupoaie, numește, da afara, pedepsește, executa , ce mai, e buricul pământului și mai e și curat ca lacrima. Asta se crede că deja a ajuns in Rai și că nu mai sfârșește.

  3. Unde s-a mai pomenit ca un militian( locotenent) de la moravuri…caruia ii curgeau mucii uitandu-se la balerinele din barul de noapte din Bv – Aro…inainte de ’89…si care cu atat ramanea : cu uitatul…de prapadit ce era…si care este foarte probabil sa fi avut si rol de bataus la momentul Noiembrie 1987…si care o data ajuns sef la ANAF sa-si implineasca visele ante’89 cu ceva angajate dornice de promovare fara munca…asadar unde s-a pomenit ca un asemenea specimen sa mai ramana in functie …si care,dupa ce a fost prins si retinut pe aeroportul Otopeni la intoarcerea din Africa/Congo cu diamante ( nedeclarate ) in valoare de cateva milioane de euro si cu ceva cash…tot nedeclarat…de alte cateva sute de mii de euro…a scapat (sine DIE )… si care executa firme la comanda…deci, unde s-a mai pomenit sa ai dupa toate cele de mai sus sa fie si sa ramana sef in continuare la ANAF…???…si care SRI stie de ce…with love from Italy,for the family…IDA

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.