Tristete la Predeal

Tristete la Predeal

0 364

Ieri a fost inmormantat, la Predeal, eroul brasovean Gheorghe Lala, cel care a vrut sa-l opreasca, doar cu forta bratelor si a spiritului dreptatii si sacrificiului, pe criminalul de la casa de schimb valutar de pe bulevardul 15 Noiembrie din Brasov.
Sicriul cu trupul neinsufletit a fost coborat in groapa in cimitirul din Predeal, unde locuiesc parintii eroului, la ceremonie asistand peste 200 de persoane, in parte rude, cunoscuti si reprezentanti ai autoritatilor, locale si judetene, dar si multi oameni care au vrut sa-l insoteasca pe ultimul dreum pe acest OM al carui gest i-a impresionat profund.
O garda de onoare, formata din vanatori de munte, a insotit siciul cu defunctul de la locuinta parintilor acestuia, de pe strada Belvedere, pana la biserica „Sfintii Constantin si Elena” din centrul localitatii, unde patru preoti au oficiat slujba de inmormantare, Dupa care cortegiul s-a indreptat spre cimitirul „Manastire”, unde trupul neinsufletit al lui Gheorghe Lala a fost depus spre vesnica odihna.
Din partea autoritatilor judetene au fost prezenti prefectul Emil Nita si seful IJP, Constantin Arisanu.
O nota deosebita a dat evenimentului prezenta ambasadorului Portugaliei la Bucuresti, Alexandre Maria Lindim Vassolo, care l-a numit pe Lala „bunul meu prieten”, ei cunoscandu-se din vremea anterevolutionara, cand Gheorghe Lala a trait in Portugalia, lucrand in domeniul plutei.
Un reprezentant al Presedintiei a inmanat tatalui decedatului, in varsta de 90 de ani, din partea presedintelui Traian Basescu, brevetul si Ordinul National „Serviciu Credincios” in grad de cavaler, conferit post-mortem eroului. Inmanarea a fost insotita de cuvintele „in semn de recunostinta si apreciere pentru spiritul civic si curajul de care a dat dovada in incercarea de a prinde , cu pretul vietii, un infractor deosebit de periculos.”
De-am avea cat mai multi asemenea anonimi curajosi!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.