Tripla lansare de carte SF la Okian

Tripla lansare de carte SF la Okian

0 463

Romanele Science Fiction castiga tot mai multi fani, de toate varstele, la Brasov. Ultimul eveniment organizat de membrii Clubului SF&Fantasy Antares – o tripla lansare de carte – este o dovada ca literatura SF este pe gustul cititorilor de sub Tampa. Fie ca e vorba de Fantasy, Ciberpunk, Horror, Mistery, OZN-uri sau Calatorii in spatiu si in timp, cititori de scoala generala, adulti si varstnici se declara incantati de varietatea subiectelor genului

Romanele Science Fiction castiga tot mai multi fani, de toate varstele, la Brasov.
Ultimul eveniment organizat de membrii Clubului SF&Fantasy Antares – o tripla lansare de carte – este o dovada ca literatura SF este pe gustul cititorilor de sub Tampa.
Fie ca e vorba de Fantasy, Ciberpunk, Horror, Mistery, OZN-uri sau Calatorii in spatiu si in timp, cititori de scoala generala, adulti si varstnici se declara incantati de varietatea subiectelor genului. Scenaristul si scriitorul Liviu Surugiu si-a lansat volumele „Ramasitele viselor” si „Eral”, roman care poarta numele fiicei autorului. Finalist al concursului de scenarii de film si castigatorul marelui premiu RomCOm 2015 pentru cel mai bun roman, Surugiu spune ca filmele si scenariile sunt cele care aduc profit. Scriitorul tine cont de preferintele cititorilor cand lucreaza la un roman.
Romanul „Omul fluture” aparut in octombrie 2015 este rezultatul unei colaborari dintre doi scriitori ai genului SF, Teodora Matei si Lucian Dragos Bogdan. Volumul prezinta personaje virtuale si reale, dar are si o doza de romantism – este vorba despre un hacker care fura identitati, le sterge, face ca acele persoane sa nu mai existe, sa nu mai aiba proprietati sau conturi. Un cuplu format din doi politisti este pe urmele lui si va sfarsi prin a-l prinde.SF1
Alte carti, filmele sau visele sunt sursele de inspiratie pentru autorii de povestiri de romane SF. Premiat in 2015 pentru cea mai buna povestire, scriitorul Lucian Dragos Bogdan spune ca succesul colaborarii dintre el si Teodora Matei este produsul unitar.
Cativa mesotisti prezenti la lansarea de carte considera ca cititul romanelor SF este mai interesant decat vizionarea filmelor, pentru ca lectura dezvolta creativitatea si imaginatia.
Scopul clubului de literatura SF& Fantasy Antares Brasov, infiintat inca din 1981 este acela de a reuni iubitorii genului, si mai ales, de a aduce aproape de elevii brasovenii subgenurile SF-ului, prin intalniri saptamanale in cadrul cenaclurilor din licee.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.