Tricolorul flutura la Cercul Polar! Romanul Tiberiu Useriu a castigat cel mai...

Tricolorul flutura la Cercul Polar!
Romanul Tiberiu Useriu a castigat cel mai greu maraton din lume!

0 1109
Maratonistul Tiberiu Useriu a finalizat pe primul loc cel mai greu maraton din lume, dupa ce a alergat 566 de kilometri la Polul Nord, in conditii meteo extrem de dificile, informeaza un comunicat de presa.
Tiberiu a condus cursa de la inceput pana la final. Maratonul arctic 6633 Ultra a inceput anul acesta pe 11 martie in Canada, dincolo de Cercul Polar si i-a provocat pe participanti sa strabata cei 566 de kilometri in doar 150 de ore de la start. 
Cu toate ca s-a ranit la picior cu doar putin timp inainte de incheierea maratonului, Tiberiu a reusit sa termine cursa cu un avans de o ora fata de concurentul care a iesit pe locul doi, Toh Poh Joo, din Singapore, arata sursa citata.
Foto: Tiberiu Useriu

Tiberiu Useriu a castigat maratonul 6633 UltraPentru a obtine acest avans, Tiberiu Useriu a alergat ultimii 15 kilometri.

Tiberiu Useriu a urmat un antrenament dur inainte de maratonul arctic. El si-a petrecut iarna anului trecut in Pasul Tihuta din Muntii Calimani, unde a alergat la bustul gol, a dormit in ger sub cerul liber si a facut baie la copca pentru a rezista temperaturilor de la Polul Nord.
Maratonul arctic 6633 Ultra a fost finalizat anul acesta si de alti doi romani, Vlad Tanase si Andrei Rosu. Ambii au terminat cursa pe locul trei.
La maraton s-au inscris in total 12 concurenti din SUA, Marea Britanie, Scotia, Franta, Romania, Australia, Zimbabwe si Singapore.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.