Trichineloza prin tara

Trichineloza prin tara

0 72

Prin diferite locuri din tara exista internati si tratati oameni care au consumat carne de porc de la animale crescute in propria gospodarie, fara sa fie facuta mai intai proba de laborator.


Se stie ca dispozitiile in vigoare prevad ca, in cazul sacrificarii porcului in propria gospodarie, sa se duca la un laborator specializat o proba din carne, spre analiza. Dar oare cati fac acest lucru?


Aceasta boala este, in general, transmisa la porci de sobolanii care-si gasesc placut salas prin preajma cotetelor. De aceea este recomandata deratizarea periodica a cotetelor, pentru prevenirea imbolnvirilor.


Se mai recomanda san u se cumpere carne de la orice necunoscut, cid oar din locurile autorizate – piete, magazine specializate etc.


O problema care s-ar putea ivi la deratizari este cat de eficienta se prezinta solutia folosita la deratizare. Caci toate firmele care se ocupa de dezinsectie si deratizare isi lauda marfa, dar, de multe ori, constatam ca, dupa o asemenea actiune, efectul este zero sau foarte mic. Si aceasta din cauza ca cei ce manevreaza aparatura fac mare economie la substantele folosite, din diferite motive. De aceea solutiile ar trebui combinate sub stricta supraveghere si fara ciubucurile de rigoare.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.