Tribunul electric Corneliu Vadim Tudor

Tribunul electric Corneliu Vadim Tudor

0 59

Aceasta este parerea psihologilor asupra personalitatii si fiintei Corneliu Vadim Tudor, numindu-l tribunul electric. Ei mai afirma: Corneliu Vadim Tudor este un cameleon care se coloreaza in functie de mediul in care se afla.
Psihologul Georgeta Ghinea spune ca foloseste telecomanda in avantajul sau, se apara atunci cand apare la televizor Corneliu Vadim Tudor.
La randul sau, Florin Tudose, autorul cartii „Psihopolitica”, incearca o caracterizare: este o personalitate amorfa, supergonflata, ca o papusa de balci.
Grandomania si autoadmiraþia narcisiaca sunt trasaturile pregnante ale lui Vadim Tudor, din punctul de vedere al psihologului Florin Tudose. Asta in timp ce Georgeta Ghinea marturiseste ca Vadim Tudor este unul dintre putinele personaje pe care se teme sa le urmareasca si sa le priveasca la televizor. „Folosesc telecomanda in avantajul meu de fiecare data cand apare. Ma apar. Este propriul meu instinct natural de autoaparare, de autoprotectie. De aceea nu pot sa fac nicio analiza. Imi asum neputinta si slabiciunea”, spune ea.
„Are o personalitate in care cele doua trasaturi, histrionismul (vrea sa fie tot timpul in centrul atentiei) si narcisismul (se place pe el) se amesteca perfect. Consecventa lui este inconsecventa. Este un cameleon, se coloreaza in functie de mediul in care se afla. Cameleonismul este atat o calitate, cat si un dezavantaj”, a mai spus Florin Tudose, care accentueaza ca liderul PRM are o „mare putere de a transforma miturile in realitate si apoi de a le transmite celorlalti ca fiind realitate. Atinge culmi ale agresivitatii verbale, dar si ale ridicolului oricarui masturbant care-si lauda virilitatea”.
Specialistul concluzioneaza: „Incadrarea in patologic pare sa fie evidenta oricui”.
Eu adaug, fara sa fiu specialist: a imbatranit si il cam chinuie reumatismul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.