Tribunalul Brasov a stabilit noi termene in cazul Rafo Onesti

Tribunalul Brasov a stabilit noi termene in cazul Rafo Onesti

0 80

Tribunalul Brasov a stabilit noi termene in procesul Rafo Onesti, cu privire Planul de reorganizare judiciara a rafinariei.
Un termen este pe 25 septembrie, pentru solicitarea E.ON Gaz de a fi inscrisa la masa credala, iar altul pe 6 noiembrie, cu privire la insusi Programul de reorganizare in ansamblul.
La proces, au venit, din partea rafinariei directorul general, Miroslav Dermendjiev, administratorul judiciar, Florin Dragomir, avocatul societatii, Constantin Constantin, si liderii sindicatului Rafinorul.
Practic, E.ON Gaz vrea plata gazului contractat de Rafo si neutilizat in 2008, ca urmare a initierii programului de modernizare.
Avocatii companiei Glencore au sustinut si au solicitat instantei, ca Rafo sa achite o datorie de 80 de milioane de euro, din ianuarie – iunie 2006. “Nu s-au prezentat probe in acest sens. In perioada procesarii, au existat relatii contractuale cu Expanet. Firma Expanet contracta titei prin Glencore si il dirija la procesare catre Rafo”, declara Ion Marian.
Avocatii lui Glencore solicita judecatorului sindic balanta analitica si miscarile comerciale din perioada ianuarie – iunie 2006, pentru a vedea miscarile de produse si incasarile aferente, precum si recunoasterea unor datorii. “Nici ei nu au prezentat, insa, in instanta izvorul datoriilor, relatiile in baza carora s-au creat, suma totala a datoriilor, eventualele majorari si penalitati aferente sumei” – a precizat liderul sindical.
Astfel, instanta a admis proba cu inscrisuri solicitata de Glencore, dar a respins proba cu interogatoriu. De asemenea, a respins proba cu expertiza balantei analitice.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.