TRENUL MISTERIOS CU COMORI ASCUNSE…

TRENUL MISTERIOS CU COMORI ASCUNSE…

0 1552
Un polonez şi un german susţin că au găsit un tren nazist burduşit cu aur, care ar fi dispărut înaintea terminării Războiului Mondial, relatează Huffington Post.
Trenul misterios ar fi fost găsit în Polonia iar autorităţile locale spun că au fost contactate de o firmă de avocatură care îi reprezintă pe găsitori şi care doresc, conform unei legi, un procent de 10% din valoare încărcăturii.
„Avocaţi, reprezentanţi ai armatei, poliţiei şi brigăzii de pompieri se ocupă de această situaţie” a declarat Marika Tokarsca, un oficial al consiliului local al districtului Walbrzych. „Perimetrul nu a fost niciodată excavat până acum şi nu ştim cu exactitate ce vom găsi în acel loc„, a mai declarat Tokarsca.
Radio Wroclaw citează o poveste din folclorul local, care spune că trenul ar fi intrat  într-un tunel, din apropierea castelului Ksiaz din munţii din regiunea Silezia Inferioară, de unde nu a mai ieşit niciodată. Aceeaşi legendă spune că tunelul a fost închis, mai târziu, iar locul unde se afla, uitat.TREN NAZI
Pe de altă parte scepticii spun că nu există nicio dovadă că acest tren ar fi existat vreodată.
Astfel de trenuri au fost utilizate de nazişti pentru a transporta la Berlin valorile jefuite în timp ce americanii şi ruşii se apropiau de graniţele Germaniei.
Valoare estimată a acestui tezaur fiind de cel puţin 200 milioane de dolari.
Conform unei investigaţii făcute la sfârşitul războiului, se pare că trenul ar fi fost intreceptat de soldaţi americani care ei înşişi ar fi jefuit o parte din încărcătura trenului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.