Trenul de epoca, rezervat de turisti pana in septembrie

Trenul de epoca, rezervat de turisti pana in septembrie

0 55

Inainte de Sarbatorile de Pasti, la Brasov a fost inaugurat trenul de epoca „Dracula Expres”, tren ce face parte dintr-un proiect, initiat de presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu. Ineditul tren face parte din oferta turistica a judetului Brasov si da posibilitatea celor care doresc sa ne viziteze zona sa admire patrimoniul natural si cultural din zona Brasovului. Desi initial ruta stabilita a fost Brasov –Zarnesti, la cererea publicului traseul a fost diversificat si trenul circula pana la Intorsura Buzaului.
Desi nu a trecut mult de cand a fost pus in circulatie, trenul de epoca s-a dovedit a fi un punct de atractie deosebit. Peste 1.500 de turisti au mers deja cu trenul, insa cursele cu Dracula Expres vor ramane experimentale pana la sfarsitul lunii. Autoritatile spun ca pretul unui bilet va fi insa acceptabil pentru orice buzunar.
Deoarece, dupa doar cateva saptamani, vagoanele au devenit neincapatoare, organizatorii au luat masuri, astfel ca in acest moment cei care doresc sa se plimbe cu trenul de epoca trebuie sa isi faca rezervare din timp, pentru ca toti doritorii sa se poata bucura de “Dracula Expres”.
Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, a declarat ca listele cu programari pentru o calatorie cu trenul de epoca sunt deja pline pana in luna septembrie. Momentan, pentru fiecare calatorie, numarul disponibil de locuri este de 64 in compartimente, insa pot fi completate pana la 100, in cazul in care exista persoane care doresc sa calatoreasca in picioare. Saptamanal, trenul de epoca efectueaza doua curse. Sambata, trenul pleaca la ora 10 si cinci catre Intorsura Buzaului si retur, iar duminica porneste la 9.00 spre Zarnesti. Reprezentanti ai Consiliului Judetean au anuntat ca in curand vor fi atasate inca doua vagoane la care, deocamdata se lucreaza la reconditionare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.