Tren privat de la Brasov la Constanta

Tren privat de la Brasov la Constanta

0 64

Incepand cu aceasta saptamana, brasovenii care doresc sa mearga la mare cu trenul au o noua alternativa. Este vorba de primul tren privat Brasov – Constanta. Trenul va pleca in fiecare dimineata din Brasov, iar o calatorie pana la Constanta va dura 8 ore si 20 de minute, cu o stationare de 40 de minute in Bucuresti. „Costul unui bilet este identic cu cel practicat de catre compania statului”, a declarat pentru Cotidianul „Adevarul” Florin Hadarean, directorul general al companiei Regio Trans Brasov. Conform preturilor afisate pe site-ul transportatorului feroviar, o calatorie de la Brasov la Constanta costa 71,70 lei (clasa l) sau 45,50 lei (clasa a II-a). Tichetele pot fi achizitionate de la casele de bilete ale garilor. Potrivit directorului companiei, trenurile spre Litoral figureaza in „Mersul trenurilor” inca de anul trecut, din decembrie, insa din cauza lucrarilor care s-au efectuat pe anumite tronsoane, traseul a fost scurtat, respectiv Brasov-Bucuresti si retur. Compania nu este singura care detine in Romania trenuri de calatori private, alte doua firme similare existand in acest moment.
Capacitatea trenului este de 250 de locuripe patru saloane cu un culoar de trecere pe mijloc. Garniturile sunt dotate cu aer conditionat, iar trenurile nu au vagon-restaurant .
In prezent, Regio Trans Brasov are aproximativ 160 de trenuri pe zi, insa majoritatea lor pe curse scurte, gen Brasov-Zarnesti sau Alba Iulia-Zlatna.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.