Tren de epoca la Brasov – investitie aruncata pe Apa Sambetei

Tren de epoca la Brasov – investitie aruncata pe Apa Sambetei

0 87

Consiliul Judetean Brasov a sfidat criza economica aruncand practice peg ea 600.000 de euro. Este vorba despre entuziasmantul proiect numit “Dracul Express”, proiect care s-a dovedit a fi unmare fasss dar poate si o afacere pentru anumite persoane.
Concret, autoritatile judetene au investit 600.000 de euro pentru restaurarea trenului. Prin acest lucru s-a dorit crearea unei atractii pentru turistii care vin la Brasov. Consiliul Judetean promitea in omentul lansarii proiectului ca vor construi chiar si o linie turistica pana la Bran. Si cum l-a romanii totul este ok doar pe hartie, trenul de epoca a fost iaugurat in 2009 cu mare pompa, iar calatoria atractiva care pe deasupra mai era si gratuita s-a ales doar o garnitura abandonata in depou. La 1 mai 2009 “Dracula Express” si-a facut singurul drum de pana acum cu ocazia vizitei ministrului Culturii Alexandru Paleologu.
In acesta perioada, proiectul a fost dat uitarii de catre autoritatile judetene, desi sumele investite in renovarea garniturii au fost destul de consistente. Mai mult, initiativa se inscria in demersurile realizate de Consiliul Judetean pentru cresterea si diversificarea numarului atractiilor turistice din Brasov.
O explicatie referitoare la acesasta situatie a dat-o presei brasovene Ioan Ochi, vicepresedintele CJ: ”Era un proiect viabil cand a fost gandit, dar la inceputul lui 2009, odata cu inceperea crizei economice, multe astfel de proiecte fie s-au blocat, fie au fost anulate. Era o chestiune ce nu producea profit si, avand in vedere problemele economice, multe dintre activitati au fost reorientate”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.