Tren catre cetatea Rasnov

Tren catre cetatea Rasnov

0 95
Primaria Rasnov a primit de la Comisia Nationale a Monumentelor Istorice, din cadrul Ministerului Culturii, avizul pentru proiectul care vizeaza construirea unei cai de acces pe cablu din centrul orasului spre cetate. „Proiectul tehnic a fost aprobat in integralitatea lui, iar reprezentantii Comisiei au avut doar doua precizari: sa supraveghem arheologic lucrarile, iar statia de sosire pentru trenuletul cu cremaliera sa se disimuleze in vegetatie”, ne-a declarat primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea.
Trenuletul cu cremaliera e un proiect lansat ca idee de mai multi ani de primarul Vestea, dar el nu a putut fi inclus la finantare pe fonduri UE pana nu s-a cumparat Casa de Cultura de la Biserica Ortodoxa si padurea din spate, catre Cetate, de la Biserica Evanghelica.
Statia de plecare (proiectata in spatele Casei de Cultura) si traseul liftului sunt acum amplasamente in proprietatea Primariei Rasnov, iar finantarea e asigurata pe Polul de Crestere Axa 1, fiind estimata la 13,3 milioane de lei.
 
S.D.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.