Trei variante propuse pentru amenajarea pasajului hobanat din Tractorul

Trei variante propuse pentru amenajarea pasajului hobanat din Tractorul

0 218

Toate cele trei variante prezentate în comisia de circulaţie presupun construirea unui pasaj peste calea ferată cu o lungime de aproximativ 761 de metri

Toate cele trei variante prezentate în comisia de circulaţie presupun construirea unui pasaj peste calea ferată cu o lungime de aproximativ 761 de metri.
Primăria Braşov studiază acum cele trei variante de proiectare pentru construirea pasajului hobanat care să facă legătura între zona Sălii Sporturilor şi Tractorul. Totul pentru descongestionarea circulaţiei de pe strada 13 Decembrie, care se blochează acum, în fiecare zi, la orele de vârf.

Toate variantele fac legătura între bulevardul Gării, pe lângă Sala Sporturilor, peste liniile de cale ferată supratraversează şi strada Turnului, după care coboară în apropierea străzii Camil Petrescu. Una dintre soluţiile prezentate în Comisia de Circulaţie este ca rampa de coborâre dinspre Tractorul să fie în spirală.

De asemenea, rampa de urcare dinspre Bulevardul Vlahuţă va fi amenajată prin spatele Sălii Sporturilor, sub forma unui mic pasaj care se va uni cu cel principal.
Toate cele trei variante prezentate presupun construirea unui pasaj cu o lungime de apro-ximativ 761 de metri, din care 533 de metri vor fi deschiderile.

Pasajul va avea 14 deschideri între piloni, la care se adaugă zona hobanată, peste liniile de cale ferată, unde deschiderea va fi de 160 de metri.

Municipalitatea vrea să construiască acest pasaj în condiţiile în care, conform unor estimări, el ar duce la o scădere a încărcării circulaţiei de pe străzile Independenţei şi 13 Decembrie, de la 125% cît este în prezent, la 75%.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.