Trei milioane de euro pentru reamenajarea Pietii Sfatului

Trei milioane de euro pentru reamenajarea Pietii Sfatului

0 75
De luna viitoare, Piata Sfatului se va transforma intr-un imens santier. Furnizorul de gaz a solicitat Primariei Brasov avizele necesare pentru a incepe lucrarile de inlocuire a conductei ce alimenteaza imobilele din aceasta zona istoric, dar si de pe strada Apollonia Hirscher, pe tronsonul dintre Piata si strada Poarta Schei.
Daca nu vor interveni alte situatii, de luna viitoare vor incepe lucrarile. In paralel, si in functie de lucrarile pe care le au cei de la gaz, vor interveni si ceilalti retelisti, pentru ca apoi sa ne putem apuca refacerea Pietei Sfatului”, a declarat Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.
Totusi, reamenajarea Pietei Sfatului va costa peste trei milioane de euro din fondurile municipiului. Proiectul de reamenajare a Pietei Sfatului a fost anuntat de edili inca de anul trecut, insa, inainte ca pavimentul sa fie inlocuit era necesar ca toti detinatorii de utilitati sa isi modernizeze retelele sau sa coboare cablurile in subteran, pentru a fi evitata pe viitor distrugerea pavimentului prin fel de fel de sapaturi
Licitatia de realizarea a studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic de reabilitare a zonei a fost castigata de firma Proiect Brasov, care a realizat si ultimul proiect de refacere a pietei, in 1987. Noul proiect prevede imbunatatirea cailor de acces catre Biserica Neagra si strada Apollonia Hirscher. Nu in ultimul rand, reprezentantii Primariei isi propun ca fantana arteziana sa aiba jocuri de lumini, insa, totul depinde de banii care vor fi la dispozitie pentru aceasta investitie.
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.