Trei luni somaj tehnic la Hidromecanica

Trei luni somaj tehnic la Hidromecanica

0 204

Angajatii Hidromecanica au fost trimisi de conducere in somaj tehnic. Timp de trei luni, cei 350 de salariati vor primi doar 75% din salariu. Conducerea societatii a luat decizia fara sa se consulte cu sindicatul. Directiunea nu a pomenit insa nimic de salariile restante pe care promisese ca le va plati. Angajatii TESA au chiar si 10 chenzine restante. Din discutiile pe care liderii de sindicat le-au avut cu cei din conducere, nu se stie daca din iunie vor fi chemati la munca toti salariatii.
Liderii de sindicat sustin insa, ca decizia a fost unilaterala si ca o parte din angajati au refuzat sa semneze dispozitiile, considerandu-le neclare. Oamenii lucrau, oricum , de ceva vreme fara caldura in hale si fara apa; utilitatile au fost intrerupte dupa ce patronul nu-si platise furnizori de apa si gaz.
Societatea are, in acest moment, contracte cu armata, CFR, dar si in strainatate, cu Franta, Germania si Canada. O parte din angajati ar putea fi chemati la munca inainte de implinirea celor trei luni. Altii, insa, ar putea sa ramana fara serviciu definitiv.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.