Trei decenii care au schimbat Lumea! (Windows a împlinit 30 de ani!)

Trei decenii care au schimbat Lumea! (Windows a împlinit 30 de ani!)

0 226

Revoluţia computerelor personale (PC) a început în urmă cu 30 de ani. Compania Microsoft a lansat prima versiune a sistemului ei de operare Windows, pe 20 noiembrie 1985. A fost un moment istoric, care a netezit calea spre versiunile moderne de Windows din zilele noastre. Deşi Windows 10 nu seamănă deloc cu Windows 1.0, actualul sistem de operare al companiei Microsoft include încă multe de dintre elementele structurale originale, precum „scroll bars”, meniuri „drop-down”, pictograme, căsuţe de dialog şi aplicaţii precum Notepad şi MS Paint.
Windows 1.0 a deschis, de asemenea, calea spre utilizarea pe scară largă a mouse-ului. Utilizatorii care foloseau MS-DOS erau obligaţi să scrie comenzile de pe tastatură, dar, odată cu introducerea pe piaţă a sistemului Windows 1.0, ei puteau să utilizeze mouse-ul şi să deplaseze mai multe ferestre pe ecran cu ajutorul unui simplu clic.
Alături de celebrele Macintosh originale (produse de compania Apple, n.r.), mouse-ul a revoluţionat complet modul în care consumatorii interacţionau cu computerele. Deşi prima versiune de Windows lansată de Microsoft nu a fost bine primită de toţi utilizatorii de computere, ea a dat startul unei competiţii aprige, dar… productive, între Apple, IBM şi Microsoft în ceea ce priveşte fabricarea de computere personale pentru publicul larg.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.