Trei cutremure în zona seismică Vrancea, într-o oră și jumătate

Trei cutremure în zona seismică Vrancea, într-o oră și jumătate

0 144

Trei cutremure au fost înregistrate în decurs de o oră, în noaptea dinspre joi spre vineri, în zona seismică Vrancea, cel mai puternic având o magnitudine de 2,8 pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), citat de Mediafax.

Primul cutremur a fost înregistrat vineri, la ora 00:18, ora României, și s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, având o magnitudine de 2,6 pe scara Richter, la o adâncime de 122 km. Seismul s-a produs în apropierea orașelor Odobești (43km), Râmnicu Sărat (49km), Nehoiu (49km), Panciu (51km) și Buzău (53km).

Al doilea cutremur, 24 de minute mai târziu, a fost înregistrat tot în județul Vrancea, având aceeași magnitudine, de 2,6 pe scara Richter. Seismul a avut loc în apropierea orașelor Nehoiu (34km), Covasna(44km), Întorsura Buzăului (55km), Târgu Secuiesc (56km) și Slănic-Moldova (57km).

Cel de-al treilea cutremur și cel mai puternic a avut loc la ora 01:25, producându-se în județul Buzău, zona seismică Vrancea, cu o magnitudine de 2,8 pe scara Richter, la o adâncime de 114 kilometri. Seismul s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu (26km), Buzău (49km), Mizil (51km), Covasna (51km) și Întorsura Buzăului (56km).
Cel mai puternic cutremur de la începutul anului și până acum a avut loc în data de 9 ianuarie, în județul Buzău, având o magnitudine de 4,4 pe scara Richter.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.