Trecutul „revolutionar” al tovarasei Macovei!

Trecutul „revolutionar” al tovarasei Macovei!

0 419
Monica Macovei (fiica fostului col. Gherghescu) pe cat de guraliva si agresiva este in viata publica, pe atat este… chiar foarte discretă cu biografia ei.
Prietena fostei comisare UE dna Reding, a ramas … doar consiliera numărul 1 a Ambasadei SUA din România. Dar in aceasta „calitate”dumneaei a ramas  un „produs”comunist sută la sută ca urmasa de nomenclaturist al CC al PCR. Taticul dumisale, tov. Vasile R. Gherghescu, colonel în re-tragere, după 1989, a fost o vreme jurist, după spusele cu jumătate de  gură ale fiicei.
Noi il stim scos la pensie si „lipit” sef al biroului juridic al ACR, de unde si-a trimis fiica, pe vremea comunismului, in excursii prin toata Europa. Desi ACR era o Asociatie de obste a societatii civile, infiintata in 1904, (pentru ca si sub Ceausescu ACR detinea fond valutar pentru excursii externe ale propriilor membri) in  Comitet Executiv erau la un moment dat  7 generali de Secu si vreo 5 colonei plini. Ei bine „acoperita” Monica Macovei nu a precizat exact “arma” în care a fost înregimentat tatăl ei… pe vremea cand a plasat-o dupa facultate in Procuratura ceausista!!M. MACOVEI c
În perioada în care familia ei a primit “repartiţie” în vila confiscata de la proprietarii din Intrarea Ioanid nr. 3, la începutul anilor ’70, tovarăşul Vasile R. Gherghescu funcţiona la Consiliul de Stat al RSR. Pentru activitatea depusă a fost decorat de Nicolae Ceauşescu la 30 decembrie 1971,de Ziua Republicii.
Decretul 138/1971 consemnează, la art. 24,  conferirea Ordinului Steaua Republicii Socialiste România, tovarăşului Vasile R. Gherghescu,  specialist în aparatul Consiliului de Stat, pentru contributia deosebita adusa la constructia societatii socialiste multilateral – dezvoltate (SSMD)! Prin acelaşi Decret au fost decoraţi practic cei care formau nomenclatura de partid şi de stat din România. Îi găsim alăturaţi lui Gherghescu tatal, pe numeroşi generali  şi ofiţeri din Securitate şi Spionaj: Alexandru Dănescu, Neagu Cosma,  Dumitru Gherguţ, Constantin Geică, Jean Moldovan.
Deoarece a declarat ca nu are cunostinta de „meritele” taticului sau, Monica Macovei poate consulta acest Decret ca să afle că împreună cu tatăl ei au mai fost decoraţi Iulian Vlad, generalul Pleşiţă, Constantin Manea, şeful de cabinet al lui Nicolae Ceauşescu, numeroşi minştrii şi şefi de instituţii centrale. Între aceştia şi viitorul ei şef, procurorul general al RSR, Nicolae Popovici. Aşadar Monica Macovei are un dosar “beton” de cadre pe care încearcă să-l bage sub preş.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.