” Traviata” deschide stagiunea 2015-2016 a Operei Brasov

” Traviata” deschide stagiunea 2015-2016 a Operei Brasov

0 597

Povestea Violetei Valery impresioneaza de peste un secol si jumatate, gratie ideii nobile a sacrificiului de sine. Inspirandu-se din celebrul roman “Dama cu camelii”, de Alexandre Dumas-fiul, compozitorul Giuseppe Verdi si libretistul Francesco Maria Piave au creat un personaj pe cat de fragil, pe atat de puternic

„Traviata” este, cu siguranta, cea mai cunoscuta si cea mai indragita opera din creatia lui Giuseppe Verdi, si deschide si inchide prin traditie stagiunea la Opera brasoveana.
Povestea Violetei Valery impresioneaza de peste un secol si jumatate, gratie ideii nobile a sacrificiului de sine. Inspirandu-se din celebrul roman “Dama cu camelii”, de Alexandre Dumas-fiul, compozitorul Giuseppe Verdi si libretistul Francesco Maria Piave au creat un personaj pe cat de fragil, pe atat de puternic.traviata bv1

Violetta Valery devine o victima a societatii in care traieste si accepta, din dragoste pentru Alfredo, un sacrificiu care ii va grabi sfarsitul. Violeta este interpretata de soprana Valentina Margaras iar Mihai Irimia joaca rolul lui Alfredo.

Distributia reuneste si alti artisti consacrati ai Operei Brasov precum Adrian Marcan, Asineta Raducan, Sonia Hazarian, Claudiu Bugnar, Lorand Cristian , Paul Tomescu, Marian Reste, Dan Ionescu si Irinel Felea si solistii de balet Ramona Mezei si Dorin Mirea.
La pupitrul orchestei va sta o adevarata legenda a muzicii romanesti, maestrul Ilarion Ionescu Galati, iar Traviata a fost prima opera pe care am dirijat-o cand era foarte tanar.
„Traviata” se joaca sambata 19 septembrie de la ora 18,30 in Sala Operei. Spectacolul se desfasoara sub egida „Brasov 2021 – Capitala Europeana a Culturii – Oras Candidat”, demers pe care Opera Brasov il sustine.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.