Tratamente recuperatorii de calitate pentru brasoveni

Tratamente recuperatorii de calitate pentru brasoveni

0 87
O baza de tratament ultramoderna va fi inaugurata cel mai tarziu in iunie, la subsolul caminului pentru varstnici din Noua. Investitia de 1,4 milioane de lei, asigurata in proportie de 98% din fonduri europene si 2 procente de la bugetul local, va usura viata bolnavilor. Oamenii sunt nevoiti acum sa astepte luni intregi pentru a face recuperare la bazele din spitale, pe niste aparaturi invechite.
Aparatele, de ultima generatie in acest caz, au echipat deja cele 16 cabinete ale bazei de tratament din Noua. Electroterapie, terapie de inalta frecventa, aerosoli, hidroterapie, fizioterapie, laser terapie sau magneto-terapie, toate se vor putea face la centrul de recuperare, care va fi inaugurat cel mai probabil in iunie, promite Mariana Topoliceanu, director Directia de Servicii Sociale Primaria Brasov
O adevarata binecuvantare pentru brasovenii care au nevoie de tratamente de recuperare: listele de asteptare la bazele de tratament ale spitalelor din oras se intind pe luni intregi, iar aparatura este invechita si depasita.
Beneficiarii bazei vor fi in primul rand brasovenii.
Intreaga investitie ajunge la 1,4 milioane de lei, dintre care doar 2% vin din bugetul local, restul fiind fonduri europene. 20 de medici, asistenti si terapeuti vor lucra aici, iar bugetul pe 2013 va cuprinde sumele necesare intretinerii bazei de tratament si platii salariilor.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.