Tratament pentru Alzheimer

Tratament pentru Alzheimer

0 101

Cercetatorii americani au descoperit ca un medicament experimental poate sa reduca efectele negative pe care le are maladia Alzheimer asupra organismului, potrivit unui studiu recent publicat in revista Nature, informeaza bbc.co.uk.
Acest medicament, conceput initial pentru tratarea mai multor tipuri de cancer, poate stimula activitatea genelor implicate in procesul de formare a memoriei.
Testele efectuate pe soareci au demonstrat ca acest tratament a contribuit la recuperarea memoriei pe termen lung si a imbunatatit capacitatea animalelor de a invata lucruri noi.
Acelasi tip de medicament – inhibitor HDAC – este folosit, in prezent, in diverse teste prin care se incearca tratarea maladiei Huntington. Tratamentul poate remodela structura ADN-ului care sprijina si controleaza actiunea genelor la nivelul creierului.
Gena care provoaca maladia Alzheimer, asupra careia actioneaza aceste medicamente, numita HDAC2, regleaza capacitatea creierului de a se modifica in urma unor experiente si procesul de formare a memoriei.
Li-Huei Tsai, cercetator la Departamentul pentru Stiinte Cerebrale si Cognitive de la Massachusetts Institute of Technology, a explicat faptul ca efectele pozitive ale acestor medicamente constau in cresterea numarului de sinapse si in refacerea circuitelor neuronale, fenomene care conduc la o evidenta imbunatatire a memoriei.
Pana in prezent, inhibitorii HDAC nu au mai fost folositi in tratamentele impotriva maladiei Alzheimer si a dementei. Prin inhibarea genei HDAC2, oamenii de stiinta vor putea sa imbunatateasca abilitatea creierului de a se modifica, procesul de formare a sinapselor si cel de refacere a memoriei si sa obtina un medicament eficient impotriva maladiilor degenerative umane.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.