Tratament dumnezeiesc pentru fapte dracesti

Tratament dumnezeiesc pentru fapte dracesti

0 106

Ca Imparatia lui Dumnezeu este despartita de Regatul Lumescului stim de mult. Cam de pe vremea cand Mantuitorul se preumbla printre oameni si propovaduia cuvantul Domnului, sfatuindu-i pe contemporanii sai farisei sa dea Cezarului ce-i al Cezarului. Numai Gigi Becali isi mai permite sa amestece cele doua teritorii si sa confunde gazonul de pe Ghencea cu iarba din gradina Edenului, decorul pacatului adamic. Din ea erau izgoniti la inceputurile umanitatii cei doi culegatori la negru din pomul cunoasterii, cam cum a fost alungata deunazi din mintea stelistilor orice speranta de calificare in Liga Campionilor.


Confuzia ale carei simptoame sunt cele mai evidente la Becali tinde sa se generalizeze, mai ales in randul preotimii de prin partile noastre. Desi greu, limbile enoriasilor se dezleaga din cand in cand sa povesteasca despre lucrurile necurate din ograda parohiilor in care se roaga. Diversi prelati citadini sau rurali sufera tot mai des de aceeasi afectiune ca latifundiarul de Pipera. Confunda lumea cereasca cu cea pamanteasca.


Niste popi brasoveni sunt cercetati, si nu doar la modul bisericesc, cum cerceteaza parohul turma credinciosilor, despre achizitionarea peste noapte a casei parohiale, a carei ratiune este doar sa gazduiasca pe slujbasul bisericesc pe durata serviciului, nu sa-i apartina pe vecie. Prin manevre neduse deloc la biserica, oamenii lui Dumnezeu s-au improprietarit cu imobilele ce le fusesera incredintate temporar spre locuire. Ca fiinte bisericoase ce sunt, dispretuiesc lumea trecatoare si au o chemare aparte pentru cele vesnice. Si ce-ar merge mai bine pe niste ziduri vechi, macinate de vanitatea lumii, decat niste termopane trainice, garantate, conform reclamei, pentru eternitate?


Casele parohiale n-au potolit insa pornirile imobiliare ale slujitorilor Domnului. Care au jinduit pe ici pe colo la proprietatile unor batranei aflati in pragul incheierii socotelilor cu viata. Cand n-au primit casa mostenire, cu acte in regula semnate la notar, popii cu pricina au avut grija sa-i evacueze pe proprietari din imobilele proprii.


Senatorii juristi au decis ieri ca sefii clerului nu vor completa declaratii de avere, pentru ca nu intra sub incidenta legii Agentiei Nationale de Integritate. Grijulii cu temerile de atingere grava a autonomiei Bisericii Ortodoxe Romane, impartasite Senatului de Patriarhului Teoctist, alesii nu au agreat varianta Ministerului Justitiei, care ii asimila pe inaltii ierarhi cu demnitarii si ii obliga astfel sa-si depuna declaratiile de averi si interese. Recenta masura nu se simte deloc stinghera, intrucat are o predecesoare onorabila in materie de turnatorie popeasca: clericii au fost scosi si de sub incidenta Legii CNSAS iar dosarele lor de Securitate vor fi expediate Bisericii.


Niste masuri dumnezeiesti pentru fapte al dracului de terestre.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.