Traseu RAT Bv pentru turisti

Traseu RAT Bv pentru turisti

0 191

Venind in intampinarea ideii de revigorare a turismului, Consiliul Local Brasov a aprobat raportul de specialitate al Serviciului Transport si Monitorizare din cadrul Directiei Tehnice a Primariei in vederea infiintarii unei linii de transport in comun pentru turistii care se mai ratacesc pe la Brasov.
Traseul stabilit de Comisia de Circulatie este urmatorul: Aleea T. Brediceanu (capat de traseu) – B-dul. Eroilor – str. N. Iorga – str. Lunga – str. De Mijloc – str. Lunga (Biserica Sf. Bartolomeu) – str. Lunga (AJOFM) – Sirul Livezii – Calea Poienii – str. Stejarisului (Belvedere) – str. Stejarisului- Calea Poienii – Sirul Livezii (Biblioteca Judeteana) – str. Muresenilor – str. G. Baritiu – str. C. Brancoveanu – P-ta. Unirii (vis-a-vis de statia RAT- urcare) – str. Prundului – Sirul Beethoven – str. Muresenilor – B-dul. Eroilor- str. N. Balcescu – Aleea T. Brediceanu.
Cam ciudat si intortocheat acest traseu si nu cred ca el cuprinde tot ce este mai important de vazut, mai ales din punct de vedere turistic, prin Brasov. Probabil ca acest traseu se vrea o replica primarialo-pedelista la plimbarile pe care le ofera Consiliul Judetean prin liberalul autobuz supraetajat.
Iata insa ca cei doi sefi de filiale locale de partide si-au dat mana (vorba vine!) si, pentru inceput, cu titlu experimental, pana la 31 decembrie 2009 linia va fi deservita de mijlocul de transport supraetajat apartinand Consiliului Judetean Brasov – al naibii concubinajul acesta al edililor brasoveni!
In privinta tarifului, s-a acceptat propunerea operatorului de transport in comun, urmand ca valoarea biletului de calatorie sa fie de cinci lei, cu o valabilitate de o ora si patruzeci de minute, ceea ce inseamna o calatorie completa si stationarile la obiectivele turistice.
Nu prea vad eu multe obiective turistice pe acest traseu, dar cele care sunt nu pot fi vizitate cum trebuie in timpul acesta relativ scurt afectat circuitului. Dar imbunatatiri se pot aduce oricand, principalul este ca s-a pornit la drum, la propriu si la figurat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.