Traseele turistice din Munţii Făgăraş, închise de Salvamont din cauza căderilor de...

Traseele turistice din Munţii Făgăraş, închise de Salvamont din cauza căderilor de zăpadă

Traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş au fost închise, vineri, de Salvamont, din cauza căderilor de zăpadă, accesul turiştilor în zonă fiind interzis pentru evitarea accidentelor, transmite.
Potrivit unui comunicat transmis, vineri, traseele turistice din Munţii Făgăraş sunt închise.
„Urmare a căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele zile în Munţii Făgăraşului, traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al Munţii Făgăraşului din judeţul Sibiu sunt închise accesului turiştilor. Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu urce pe traseele închise”, se arată în comunicat.
Salvamontiştii recomandă turiştilor care doresc să practice sporturi de iarnă să solicite informaţii şi să respecte recomandările echipei Salvamont aflată în zonă, dar şi să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălţămimte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuşi, ochelari de zăpadă, colţari, piolet).
În plus, este recomandat ca turişii care urcă la munte să fie dotaţi cu echipament de salvare din avalanşă (sondă de avalanşe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă).

„Alpiniştilor care vor să urce în zona înaltă a Munţilor Făgăraş le solicităm să anunţe la Salvamont Sibiu traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia SALVAMONT pentru telefoane mobile”, se mai arată în comunicat.
Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 45 de centimetri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.