Transportul metropolitan se extinde în Cristian, Ghimbav și Sânpetru-Bod

Transportul metropolitan se extinde în Cristian, Ghimbav și Sânpetru-Bod

0 198

RATBV va ajunge şi în Cristian, Ghimbav, Sânpetru-Bod până la 1 iulie anul viitor. Consiliul Local Brașov a aprobat regulamentul, caietul de sarcini și proiectul contractului de delegare a gestiunii transportului public metropolitan

RATBV va ajunge şi în Cristian, Ghimbav, Sânpetru-Bod până la 1 iulie anul viitor. Consiliul Local Brașov a aprobat regulamentul, caietul de sarcini și proiectul contractului de delegare a gestiunii transportului public metropolitan.

O primă linie ar putea fi funcţională chiar de la începutul anului viitor iar toate cursele vor deveni operaţionale până la 1 iulie 2019. Pentru Cristian, linia va pleca de la capătul Stadionului Municipal, va traversa Cristianul și va avea capăt de linie în comună, pe strada Nisipiului.
Alt doilea traseu va traversa Ghimbavul pe DN 1, va întoarce la capătul orașului dinspre Codlea şi se va întoarce spre Stadionul Municipal.
Al treilea traseu va pleca fie din zona Coresi, fie de la Rulmentul, va traversa Sânpetru și Bod și va avea capăt de linie la Colonia Bod.
Urmează analize financiare, tehnice și de personal, pentru a se stabilit contribuţia fiecărei entităţi la compensarea între costul real și cel plătit de călător.
Potrivit primarului George Scripcaru, compensaţia trebuie să vină de la UAT-u, respectiv, fie că este Braşov, Ghimbav, Bod sau Sânpetru.

La ultima ședință a Consiliului Local Brașov s-a aprobat regulamentul, caietul de sarcini și contractul de delegare a gestiunii acestei activități. Trei localităţi au emis hotărârile de consiliu pentru delegarea gestiunii transportului în comun către Asociaţia de Transport Metropolitan.
Următoarea etapă este obținerea avizului Consiliului Concurenței, după care se va face delegarea serviciului către RATBV prin Asociația Metropolitană.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.