Transport gratuit sâmbătă pe toate liniile RAT din Braşov

Transport gratuit sâmbătă pe toate liniile RAT din Braşov

0 161

Edilii încearcă astfel să-i convingă pe braşoveni să apeleze pe viitor mai puţin la propriile maşini şi mai mult la transportul în comun

Este una dintre măsurile luate de Municipalitate şi firma de transport în comun în cadrul „Săptămînii Mobilităţii Europene“. Edilii încearcă astfel să-i convingă pe braşoveni să apeleze pe viitor mai puţin la propriile maşini şi mai mult la transportul în comun.
În perioada 16 – 22 septembrie se desfăşoară în fiecare an ”Săptămâna Mobilităţii Europene”, o campanie privind mobilitatea urbană durabilă. Pentru a marca evenimentul, toţi braşovenii vor putea călători gratis cu mijloacele de transport în comun.
Din această toamnă, la Braşov vor ajunge primele autobuze noi, din lotul de 105 achiziţionate cu sprijinul BERD, iar pe viitor vor fi achiziţionate şi altele.
Potrivit lui Sorin Toarcea – purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, edilii vor să aplice pe mai multe proiecte pentru achiziţionarea de troleibuze şi autobuze electrice şi să amenajeze pentru cei din jurul Braşovului un sistem de park and ride, unde aceştia să îşi lase maşinile la intrarea în oraş, pentru a-şi continua călătoria cu mijloacele de transport în comun.

Pe lângă ziua de sâmbătă fără bilete pe autobuze, societatea de transport în comun a efectuat curse cu un autobuz nou nouţ toată săptămâna şi în fiecare zi pe alt traseu călătorii au putut circula gratis. In această săptămână a mobilităţii europene, cetăţenii întregului continent sunt invitaţi să participe la manifestări care sa promoveze modalităţile de transport nepoluante sau mijloacele de transport în comun, cu scopul conştientizării populaţiei asupra impactului negativ pe care îl are traficul auto asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.