Transnistria din mijlocul României?! Pe când „trupe de separatiști” și strămutare de...

Transnistria din mijlocul României?! Pe când „trupe de separatiști” și strămutare de populație?

1 1007
La mijlocul lunii trecute, dar nu acum 100 de ani, in zona decupata de I.V Stalin pentru fosta Regiune autonoma maghiara s-a difuzat din nou o brosura color in format A4, de 25 pag. intitulata „Szekelyfold Autonomia Statutuma”! Corect, elementar… european, dar in primul rand de bun simt ar fi fost, pentru respectarea celor aproape 400.000 de vechi si statornici locuitori romani ai locului din cele trei judete, ca respectiva carțulie sa fi fost tiparita si in limba romana. Macar ca simpla informare, scutindu-l astfel pe dl. Antal Arpad sa-i „asigure” public… pe romanii din jud. Covasna ca nu vor fi stramutati, in cadrul unor schimburi de populatie in alte judete, decat la dorinta lor… sau a deciziilor comunitatilor respective (!?) Deci a inceput deja sa se se vorbeasca pe fata si despre schimburi de populatie!!
Pe cand „trupe de separatisti, ca odinioara in Tirol, in Irlanda de Nord, in Tara Bascilor, in Corsica, pana nu de mult in Kosovo si mai de curand in Ucraina? Ca sa ne referim doar la Europa…
Iresponsabili precum directorul publicatiei „Europa Ido”, (care indemna la alcatuirea de formatii …de autoaparare  secuiesti), sunt destui si la noi, culmea sustinuti chiar de udmr!
Acest ”statut” special al… viitorului Ținutului Secuiesc” pe care UDMR l-a publicat oficial si depus în Parlamentul României asigura toate „conditiile” prin care liderii maghiari ar vrea sa înființeze o mică Ungarie în mijlocul României. garda-hung
„Prin această „lege”, UDMR dorește ca județele Harghita, Covasna și Mureș să intre într-o formulă administrativ-organizatorică de tip Trasnistria care să fie guvernată de instituții paralele cu statul român, având autoritate asupra a tot ce mișcă și se întâmplă în cele trei județe.
Legea sustinuta de UDMR propune însemne proprii ale unității autonome respective, maghiara, limba oficiala obligatorie, control deplin asupra școlilor, angajărilor, băncilor, pădurilor, resurselor, liniilor de transport, comuncațiilor, concesionărilor, alimentării cu energie electrică, dar și dreptul de a primi fonduri de la bugetul de stat al României pentru IMM-uri sau școli pe care însă autoritatea autonomă le folosește tot după bunul plac.

Limba maghiară se va preda obligatoriu în cele trei județe începând din clasa a doua pentru toată lumea.
Unitatea autonomă teritorială propusă de UDMR are si un fel de președinte al Ținutului Secuiesc, cu sediul neaparat în Târgu Mureș, dar și, buget propriu, dreptul de a emite legi în interiorul unității… care nu pot fi atacate la Curtea Constituțională a României!

Atenție: ”Drumurile, autostrăzile, căile ferate şi apeductele de interes exclusiv regional care sunt determinate prin normele de aplicare a prezentului statut, fac parte din domeniul public al Ţinutului Secuiesc. La fel și pădurile proprietate de stat din Ţinutul Secuiesc, minele, carierele de piatră şi exploataţii de turbă, imobilele statului din regiune și orice alte proprietăți ale statului vor deveni proprietatea ”Ținutului Secuiesc”.UDMR INT. S
Aceată „tara”maghiara, autonomă teritorial , cica va avea dreptul la cel puțin doi europarlamentari din… locurile României, dar și locuri în Parlamentul României, iar toate funcțiile publice, inclusiv judecătorii, vor fi ocupate în funcție de etnie, Toți cei care au funcții publice trebuie să cunoască obligatoriu limba maghiară!
Desigur că ”Limba maghiară, alături de limba română este considerată limbă oficială în Ţinutul Secuiesc”, iar ”toate aceste acte redactate, tipărite şi eliberate pe teritoriul Ţinutului Secuiesc vor fi recunoscute pe teritoriul Romaniei ca acte oficiale”
Dar UDMR este si generos. Populația dintr-o unitate administrativă din zonă care nu dorește să facă parte din ”Ținutul Secuiesc”, poate… solicita strămutarea într-un județ limtrof  în șase luni de la adoptarea legii.

Acest proiect care este de fapt, relansat, este dovada IRESPONSABILA, concreta si indubitabila că UDMR lucrează, acum pe fatza, împotriva statului român și că dorește secesiunea etnică sub ochii natangi ai Guvernului roman si a unui presedinte cu atitudini antiromanesti!.
Proiectul de lege nu mai este anti-Constituțional, reprezintă direct prevederi pentru desființarea Constituției și ruperea a trei județe din România din teritoriul național creând un stat-enclavă pe criterii etnice!
Prof.Deak Andrei

COMENTARII

  1. Se prezuma ca maghiarii din administratie,cel putin,
    stiu limba romana? Ei bine,n-o stiu!
    De-asta sa incepem invers;sa invete ei,cum este normal,limba tarii!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.