Transgresiunea previzibilă la ProRomânia

Transgresiunea previzibilă la ProRomânia

9 101

Nu va trece mult timp și Mihai Mohaci de la ProRomânia va trebui să opteze pentru una din cele două funcții deținute, cea de parlamentar sau pentru cea de consilier județean ales, calitate în care trebuie să performeze pentru brașoveni conform  promisiunilor și legămintelor din campania electorală pentru alegerile locale de la Brașov.

Ce va alege atunci Mohaci?
Deputăția acompaniată de indemnizația nemeritată pentru orice parlamentar, pensia specială nesimțită la care are dreptul orice parlamentar, nelegitimă însă, sau funcția de consilier județean în care l-au ales brașovenii, încrezători că Mohaci va face în Consiliul Județean ceea ce nu poate face ca parlamentar?
Previzibilă este prima variantă, pentru că altfel nu va avea un mandat întreg de deputat și nu va avea dreptul la respectivele stipendieri (pensie grasă). Ce le va spune. În acest caz brașovenilor, pentru că el a deschis lista de consilieri județeni ai Pro, pe lângă candidatura la președenția CJ Brașov, funcție pe care știa că nu o va dobândi.

Brașovenii înșelați?
 Brașovenii, cei 5%, au votat lista știind că îi vor avea pe Mohaci și pe Leonte în Consiliul Județean, chiar dacă zărneșteanul Ovidiu Lupu, care va intra în locul lor în forul aleșilor județeni, este mult mai competent decât cei doi în problemele județului.
Calitatea de fost prefect al Brașovului se presupunea că va ajuta la implementarea proiectelor județene ale ProRomânia, iar cei care l-au votat nu sunt interesați de evoluția lui Mohaci ca deputat în Comisia de Industrie a Camerei Deputaților – ales pe listele PSD, nu ale ProRomânia – atât de eficientă în cazul industriei brașovene șterse de pe fața pământului.
Tertipul partidelor de a participa la alegeri cu persoane notorii pe liste pentru a trage lista, acestea revenind în vechile funcții parlamentare, nu face altceva decât să înșele mizerabil încrederea votanților alegerilor locale.
Ce va face Leonte, se va duce înapoi la bancă sau va rămâne în CJ? Sau amândouă?
Dar să nu ne antepronunțăm, să mai așteptăm, eventual alte promisiuni ale candidatului Mihai Mohaci în campania electorală pentru Parlament, având în vedere că pe cele pentru Consiliul județean și le va fi fost transpus în operă în doar două luni! Prodigios!
Vom continua.

Libiu Mateescu

COMENTARII

 1. Deja si-au terminat treaba la CJ, de se viseaza in Parlament? Au venit cu niste promisiuni. Sunt ele realizate?

  • De ce și-ar respecta cuvântul? Nu l-au respectat nici în trecut, nu-l vor respecta nici pe mai departe. Nu ei sunt de vină ci idioții care i-au votat.

 2. Iar au aparut acesti „verticali”? Cine ii mai voteaza? Acel 3% la Bv spune tot…

 3. Problema constă nu în alegerea care-a făcut-o viermele pesedist, doar i se cunoștea năravul, ci existența unui așa procentaj de retardați care au votat șatra Pro. Dar să nu ne mai mirăm atâta. Trebuie să nu uităm, totuși, de masa mare de handicapați mintal care au votat patru ture un analfabet penal.

  • Nu intzeleg „de loc ce rost au opinii efectiv denigratoare , dispersate ostentativ
   in toate directiile…
   Chiar , puse in gura unui personaj conturat inadins ridicol , tot nu e credibil…
   Presa are „chichirezul ”ei, genul asta pamfletar de „participant” idiot la discutii ,
   se practica in perioada interbelica!
   Asa s-au conturat chiar anumite personaje din Teatul absurd! Deci nimic nou !!
   Un motiv in plus sa lasati „Mioritza”in pace.
   Nu mai terfeliti in glod cea mai frumoasa poezie a rostiri romanesti!

 4. A optat deja pentru o candidatură la Camera Deputaților. De ce nu mă întrebi?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.