Transferul arsilor de la Brasov a fost cerut de familii

Transferul arsilor de la Brasov a fost cerut de familii

0 441

Unul dintre răniții în explozia produsă săptămâna trecută la o fabrică de pâine din județul Brașov, care a fost transportat miercuri cu un avion SMURD la un spital din Austria, a murit, a declarat joi pentru AGERPRES secretarul de stat în MAI Raed Arafat. Pacientul a fost dus miercuri cu un elicopter SMURD de la Brașov la Târgu Mureș, de unde a fost preluat de echipajul avionului și transportat în Austria.

Rudele ambilor pacienti arsi de la Brasov au solicitat transferul in strainatate. Ambii raniti au fost operati si sunt intubati si ventilati artificial. Barbatul, caruia i s-a facut autotransplant de piele este si cel care a ajuns la un spital din Austria dupa ce starea lui s-a agravat iar functia pulmonara s-a deteriorat. In privinta oportunitatii transferului din punct de vedere medical, conducerea Spitalului Judetean sustine ca a respectat dorinta apartinatorilor.
Medicii brasoveni sustin in continuare ca pacientii puteau fi tratati la fel si la Brasov, dar a primat dorinta rudelor. Dr. Daniela Neculoiu – managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, considera ca pacientul ars este un pacient foarte grav, cu evolutie imprevizibila si poate fi tratat bine si aici si in strainatate, pentru ca evolutia nu depinde intotdeauna de posibilitatile medicinii actuale.pacient ars1
Riscurile transportului in strainatate, potrivit conducerii spitalului, vor fi asumate atat de rudele pacientilor care au solicitat plecarea cit si de corpul medical.
Pozitia managerului de la Spitalul Judetean pe tema transferului este, in orice, caz mult mai putin vehementa decat cea exprimata marti de catre seful Sectiei de Chirurgie Plastica si Reparatorie a spitalul. Dr. Dan Grigorescu a acuzat chiar conducerea fabricii de painii unde lucreaza ranitii ca isi face imagine pe seama acestora, dupa ce societatea s-a interesat de posibilitatea transferarii.
Pozitia lui Grigorescu este o copie la indigo, dar intarziata, a celei sustinute initial de autoritatile de la Bucuresti in legatura cu arsii din Capitala, dintre care multi au ajuns in cele din urma in strainatate, chiar daca ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, nu a agreat ideea inca de la inceput.

Unul dintre răniții în explozia de la Brașov a decedat în Austria
Unul dintre răniții în explozia produsă săptămâna trecută la o fabrică de pâine din județul Brașov, care a fost transportat miercuri cu un avion SMURD la un spital din Austria, a murit, a declarat joi pentru AGERPRES secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Pacientul a fost dus miercuri cu un elicopter SMURD de la Brașov la Târgu Mureș, de unde a fost preluat de echipajul avionului și transportat în Austria.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.