Transfagarasanul, cine il repara?

Transfagarasanul, cine il repara?

0 141

Una dintre cele mai importante realizari ale familiei Ceausescu este Transfagarasanul. Drumul, construit intre 1970-1974, este numit oficial DN7C si este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Romania, el legand regiunea istorica a Transilvaniei de Muntenia, drumul urcand pana la altitudinea de aproape 2.000 metri.

Dar, de acest important obiectiv turistic, risca sa se aleaga praful. De la construirea lui nu au mai fost facute reparatii serioase, soseaua degradandu-se continuu, iar perspectivele nu sunt optimiste. Anul acesta, odata cu topirea zapezilor, soseaua este si mai plina de gropi, tunelurile sunt chiar mai periculoase decat anul trecut, pentru ca plasele de siguranta s-au rupt si mai mult, iar gunoaiele de la marginea drumului s-au inmultit. Iata inca o data de ce vorba „Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista!” a fost inventata de romani. La acest capitol suntem cei mai buni din lume.

Cornel Moldovan, seful Directiei de Drumuri Nationale Arges declara ca nu au fost alocati bani pentru reabilitarea drumului. Acelasi lucru l-a afirmat si Dumitru Teodorescu, seful Districtului de Drumuri National Capataneni, ultima localitate inainte de munte, cel a carui formatie se ocupa de intretinerea drumului si care a afirmat ca se vor face doar reparatii cu criblura. Bine ca din buzunarul romanilor la Senat in fiecare an se inlocuiesc sute de telefoane mobile de ultima generatie, iar parcul auto se innoieste la foc automat, iar pentru Transfagarasan este „alocata” criblura. Asa ca, celor care se simt in stare si au o masina rezistenta si nervi de otel, le recomandam o excursie pe Transfagarasan: Cine stie ca va mai fi carpit cu criblura!? La cum merg lucrurile, in cativa ani va deveni traseu montan sau drum forestier, in cel mai bun caz.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.