Trandafirul PSD era sa faca Sandru pe lujer

Trandafirul PSD era sa faca Sandru pe lujer

0 103

Desi succesurile savantului rus de renume mondial Miciurin ar fi trebuit sa fie manualul oficial de insamantari al PSD, se pare ca, in ultima vreme, altoirile din gradina partidului nu se mai fac sub indrumarea lui Ion Iliescu, depozitarul intelepciunii horticole de partid. Faptul ca tovarasia-sa tocmai a fost scos de sub urmarire penala, la interventia Moscovei – spun gurile bogate – este pretul pe care trebui sa-l plateasca pentru a asista neputincios la incrucisarile de specii printre zarzavaturile pesediste. Seful partidului, Mircea Geoana, isi permite sa si-l angajeze consilier personal pe Cozmin Gusa, despre care nimeni nu mai are nici un dubiu ca provine din serele rusesti, in ciuda iritarii vizibile pe care i-a provocat-o presedintelui onorific. La reactia stropsita a lui Iliescu in legatura cu „ce dracu’ cauta asta pe la sedintele noastre?”, Geoana si-a mai permis o indolenta si i-a amintit candid veteranului ca si el declarase ca si l-ar fi dorit pe Crin Antonescu intr-o glastra la sediu.
Cozmin Gusa nu este, insa, singurul muguras care jinduieste la altoire pe ramurile PSD. Celalalt membru PIN – chiar, partidul asta mai numara si alte persoane? – Lavinia Sandru pre numele sau, ar fi vrut sa ciripeasca si ea printre crengutele pesediste. Si ce increngatura ar fi mai potrivita decat cea a listelor pentru europarlamentare, unde se ajunge dupa aprige negocieri si compromisuri? Fortarea listei pesediste pentru Parlamentul European de catre Lavinia l-a iritat insa pe Iliescu mai tare chiar decat strecurarea lui Cozmin in spatele lui Geoana.
Bruma de simpatie de care se bucura pana acum Lavinia trebuie ca s-a spulberat odata cu tentativa ei de efractie in PSD peste bataturile venerabile ale lui Ion Iliescu. Guresa nevoie mare, saraca si cinstita, i s-o fi parut ca se potriveste de minune in frunzisul pesedist. Numai ca gena vegetala a PSD nu se preteaza chiar la orice fel de combinatii. Onorificul Ion Iliescu s-a gandit ca partidului i-ar sta rau sa se pricopseasca cu un Sandru pe lujer.
Dovada ca tot hoasca batrana – cum ii spun dusmanii – stie cel mai bine cum sa se fereasca de bolile astea rusinoase. Altfel n-ar fi ajuns la varsta asta cu reputatia aproape neintinata.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.