Traian Basescu s-a luat in betigase cu Sanatatea

Traian Basescu s-a luat in betigase cu Sanatatea

0 152

Un barbat puternic face gesturi pe care ceilalti masculi nu le pot face. Se poate scobi, de pilda, in urechi , cu partea gresita a betigaselor auriculare. Nu le pasa. De-aia sunt barbati puternici. Pentru ceilalti s-au inventat betigasele cu ambele capete invelite in coton. Ca sa nu se raneasca si sa sufere mereu pentru ca sunt slabi. Ministrii, de pilda, n-ar trebui sa incerce ceea ce poate doar presedintele. Desi desfundatul urechilor ar fi o indeletnicire foarte nimerita pentru membrii Cabinetului Boc, care ar fi putut afla niste ponturi bune de aplicat strategic daca ar fi ciulit urechile la ce se mai vorbeste prin Romanika in materie de condus tara.
Evident, nu merita sa asculti totul. Prin aerul patriei circula si o infinitate de prostii, impotriva carora trebuie sa ai pregatit intotdeauna betigasul corect la indemana. Sa te poti scobi si stupiditatea sa-ti intre pe o ureche si sa-ti iasa pe cealalta. Este ceea ce tocmai aplica seful statului in timp ce vorbea cu un ministru la telefon. Ce sa-i spuna inteligent un ministru? Ca va mari salariile in foarte scurt timp? Ca vom avea in curand crestere economica? Cuvinte la care, sa recunoastem, oricare din noi si-ar destupa urechile ca sa auda mai bine.
Nici presedintelui nu-i vine sa-si creada urechilor cand aude ce-i spun ministrii lui Boc. Adevarul ca unii vorbesc de-ti sangereaza timpanele. Si liderii de sindicate ar trebui sa-si procure betigase prezidentiale cand merg la negocieri la Palatul Victoria si aud ce le rezerva ministrii bugetarilor si privatilor deopotriva.
Rautatea jurnalistilor care au investigat provenienta betisoarelor din trusa de igiena a presedintelui a debordat cand au stabilit ca marfa e rara in Romania si a fost adusa tocmai din China. In orice baie de amarastean, criza a taiat betisoarele in doua. Poate vrei sa te scobesti, da’ poate ca nu vrei si atunci trebuie sa ai o optiune de rezerva.
De unde rezulta ca presedintele e un om chibzuit. Nici nu s-a dus la Viena sa faca un banal control ORL ci l-a facut cu patriotism otorinolaringologic in tara. Nimeni n-a remarcat aspectul cu adevarat tragic al scobitului prezidential, din care unii comentaci au tinut mortis sa faca o problema de interes national. In realitate, chiar este. Trebuie ca Traian Basescu, care incurajeaza exodul medicilor in strainatate, a sunat inainte la spital sa se asigure ca a mai ramas pe-acolo cineva capabil sa-i puna un pansament minuscul cu rivanol.
Tarasenia cu betisorul auricular are doua invataminte, amandoua de cultura medicala. Unul este ca presedintele e un barbat puternic, manierat, care nu se scobeste in urechi cu unghia lunga de la degetul mic, asa cum fac masculii slabi. Al doilea tine de spitalul care l-a tratat. Colectivul de felceri ramas in stabiliment dupa emigrarea medicilor s-a descurcat bine, dar urmatoarea interventie e pusa in pericol daca pleaca si asistenta aia care le stie cu rivanolul. De-aia propun ca in Sanatate sa se emigreze judicios si sa ramana in spitale macar cate-un specialist pentru fiecare sticluta din dulapiorul de urgenta. Pentru cazuri serioase gen usoare iritatii sau, Doamne fereste, vreo vanataie intreaga, Traian Basescu va trebui sa mearga, totusi, la Viena.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.